DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mandalinada bu yıl rekolte düşük olsa da iç piyasada oldukça ilgi görüyor

Mandalinada bu yıl rekolte düşük olsa da iç piyasada oldukça ilgi görüyor

ABONE OL
30 Ekim 2022 16:40
Mandalinada bu yıl rekolte düşük olsa da iç piyasada oldukça ilgi görüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mandalinada ilk hasat başladı.

Erkenci çeşitleri sayesinde kış gelmeden raflarda görmeye başladığımız mandalina çeşitlerinin üretimi giderek artmaya başladı.
Özellikle son dönemlerde Türkiye’den gelen suyun tarımda kullanılmasıyla birlikte artması beklenen Batı bölgesindeki narenciye üretiminin, yeni türlerle zenginleşmesi hedefleniyor.

Narenciyenin en özel meyvelerinden olan okitsu olarak bilinen erkenci mandalinada bu yıl rekolte düşük olsa da iç piyasada oldukça ilgi görüyor.

Bahçesinde yeni türler deneyen ve yıllardır narenciye üretimiyle uğraşan Ratip Irıkoğlu, mandalina, limon, greyfurt ve portakal ürünlerinin değişik çeşitlerinin üretimini yapıyor.

BRT’ye konuşan Irıkoğlu, erkenci mandalinanın Ağustos ayı ortalarından itibaren piyasaya girdiğini belirterek, tür çeşitleri sayesinde Nisan ayı sonuna kadar mandalinanın raflarda yerini almaya devam edebileceğini anlattı.

Irıkoğlu, en erkenci mandalinanın okitsu çeşidi olduğunu kaydederek, bu yıl mandalinanın yanısıra tüm narenciye ürünlerinde bir rekolte düşüklüğü gözlemlediğini söyledi.

Erkenci mandalinanın bu dönemde başka hiçbir narenciye ürünü olamamasından dolayı ilgi gördüğünü ifade eden Irıkoğlu, şu an iç piyasada bulunan ürünlerin tamamen yeni ürün olduğuna ve vatandaşların rahatlıkla tüketebileceğine işaret etti.

Irıkoğlu, Türkiye’den gelen suyun üretimde kullanılmasıyla ürün kalitesinde artış ve ürün yelpazesinde genişleme beklediklerini vurgulayarak, üreticilerin, tüm zorluklara rağmen üretimden kopmamak, kaliteli ve güzel ürünler üretmek için çalışmaya devam etmesini istedi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.