DOLAR 32,6155 0.35%
EURO 34,8399 0.15%
ALTIN 2.493,630,38
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Maraş Rumlara iade edilsin” mitingi yapılıyor…  Mitingde KTÖS de katılacak

“Maraş Rumlara iade edilsin” mitingi yapılıyor… Mitingde KTÖS de katılacak

ABONE OL
27 Haziran 2019 20:37
“Maraş Rumlara iade edilsin” mitingi yapılıyor…  Mitingde KTÖS de katılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “Kapalı Maraş Rumlara iade edilsin” mitingine Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile İki Toplumlu Birleşik Kıbrıs İnisiyatifi’nin de katılacağı açıklandı

Politis gazetesi sözde “Maraş Belediyesi”nin bugün Rum Başkanlık Sarayı önünde protesto eylemi yapacağını hatırlatan gazeteye göre Anastasiadis, kendisine muhtıra verecek olan “belediye” heyetini kabul edecek. Anastasiadis, Maraş konusunu öne çıkarması istenilen ve BM Güvenlik Konseyi’nin iki kararının uygulanması talebini içeren muhtırayı bizzat kendisi alacak.
Aleksis Galanos başkanlığındaki sözde “belediye” heyeti Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile de görüştü. Hristodulidis’in görüşmede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde ve kapalı bölgenin 2/3 mülkiyet durumuyla (Vakıflar İdaresi’nin talep ettiği) ilgili davalara da değindiği belirtildi. Rum yönetiminin sadece, Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) ile dostane anlaşmaya giden davalara karışmadığını söyleyen Hristodulidis’in, son 3 davadan bir tanesinin AİHM önünde bulunduğuna işaret ederek Rum yönetiminin AİHM’deki davaya ilgili taraf olarak katılacağını teyit ettiği kaydedildi.
Haberde, Sözde “Maraş Belediye Meclisi”nin bugünkü protesto eylemi için haftalar önce gerçekleştirdiği toplantıda, eylemin Rum Başkanlık Sarayı yerine Derinya barikatında mı yapılması gerektiği konusunda anlaşmazlık yaşanması ve protesto eyleminin siyasi partilerden destek bulmaması nedeniyle bugünkü eyleme katılım konusunun “belediye” açısından bir kumar olduğuna işaret edildi.
Rum siyasi partilerinin aksine Mağusa Kazası sivil toplum örgütleri ve derneklerinden bugünkü eyleme daha çok destek açıklaması geldiğine dikkat çeken gazete “bugünkü Maraş ve yasal sakinlerine iadesi mitingine Kıbrıslı Türkler de katılacak” dedi, şöyle devam etti:
“Gazetemizin edindiği bilgiye göre Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) da Başkanlık Sarayı önündeki mitinge katılacak. KTÖS’ün katılacak olmasına, Maraş Belediye Meclisi içerisindeki, eylemin Derinya Barikatı’nda yapılmasını isteyen 5 siyasi parti temsilcilerinin oluşturduğu grup tepki gösterdi. Dün, İki Toplumlu Birleşik Kıbrıs İnisiyatifi’nin de bugünkü mitinge katılacağı açıklandı.”

*****

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.