DOLAR 32,3341 0.24%
EURO 35,0914 -0.12%
ALTIN 2.298,930,95
BITCOIN 22857151,16%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maraş’ın Rumlara verilmesini isteyen Türkler

Maraş’ın Rumlara verilmesini isteyen Türkler

ABONE OL
28 Mart 2018 12:21
Maraş’ın Rumlara verilmesini isteyen Türkler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum AP milletvekili Hacıyeorgiu, 19 Mart günü yaptığı açıklamada “Maraş’ın Rumlara iade edilmesini destekleyen Türkler” var derken, Avrupa Parlamentosu heyetinin Maraş’a yapacağı ziyaret öncesinde Mağusa İnisiyatifi ile Rum Mağusa Kentimiz Örgütü, Cumartesi günü birlikte eylem yapma kararı aldı.

Mağusa İnisiyatifi ile Rum Mağusa Kentimiz Örgütü, 31 Mart’ta Derinya yolunda yapacakları ortak eylemle ilgili olarak dün Lefkoşa’da ara bölgede bulunan Dayanışma Evi’nde basın toplantısı düzenledi

Mağusa İnisiyatifi adına konuşan Okan Dağlı, “bölünmeyi kabul etmediklerini” belirtirken, “bizi Rumlarla birleştirecek tüm yolları ve kapıları açın” çağrısında bulundu

Rum Mağusa Kentimiz Örgütü adına konuşan Pavlous Yakovu ise “ hedeflerinin insanların kendilerini Kıbrıslı Türk veya Kıbrıslı Rum olarak değil, Kıbrıslı hissedeceği bir vatan” yaratmak olduğu söylerken, Maraş’ın Rumlara iade edilmesini istedi

Mağusa İnisiyatifi ile Güney Kıbrıs’tan Mağusa Kentimiz Örgütü, cumartesi günü Derinya kapısının iki kesim arasında geçişlere açılması istemiyle düzenleyeceği eyleme katılım çağrısında bulundu.
Mağusa İnisiyatifi ile Mağusa Kentimiz Örgütü, Derinya yolunda 31 Mart’ta saat 10.00’da yapılacak eylemle ilgili olarak, Lefkoşa’da Birleşmiş Milletler kontrolündeki bölgede bulunan Dayanışma Evi’nde basın açıklaması yaptı.
“İKİYE BÖLÜNMÜŞ”
Mağusa İnisiyatifi adına Okan Dağlı tarafından okunan açıklamada, “Mağusa kenti ikiye bölünmüş ve bir tarafı cansız bir beden olarak bizlerle yaşamaya mahkum edilmiştir. Bunu kabul etmemiz ve onaylamamız mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.
Talebin yolun geçişlere “hemen açılması” olduğu kaydedilen açıklamada, “Bizleri birleştirecek tüm yolları ve kapıları hemen açın” ifadelerine yer verildi.
“KIBRISLI HİSSEDECEĞİ BİR VATAN”
Mağusa Kentimiz Örgütü adına Pavlous Yakovu tarafından okunan açıklamada ise, hedeflerinin insanların kendilerini “Kıbrıslı Türk veya Kıbrıslı Rum olarak değil, Kıbrıslı hissedeceği bir vatan” yaratmak olduğu kaydedildi.
Yetkililerin Derinya yolu üzerinde planlanan çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağı yönünde beyanatlar verdiği göz önünde tutulduğunda eylemin neden yapılacağının sorulması üzerine Yakovu, kapının açılması yönündeki çalışmaların tamamlanacağı beyanatlarını 2015’te duymaya başladıklarını, kendilerinin sınır olmayan bir ülke yaratılmasına ve Maraş’ın 1974’ten önceki yasal sahiplerine iade edilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.
HACIYEORGİU’NUN AÇIKLAMASI
Rum tarafından yayınlanan Alithia gazetesi 19 Mart tarihinde yayınladığı haberde Avrupa Parlamentosu üyesi Takis Hacıyerogiu’nun açıklamalarına yer verirken, şunları yazmıştı;
“Avrupa Parlamentosu üyesi Takis Hacıyerorgiu’nun Avrupa Parlamentosu Dilekçeler Komitesi üyelerinin Mayıs ayında Maraş2a yağacağı ziyaret sırasuında vatandaşların da buna topluca katılmaları için çağrıda bulunduğu belirtildi. Hacıyerogiu, Rum Haber Ajansı’na verdiği söyleşide, Avrupa parlamentosu Dilekçeler Komitesi’nin 7-8 Mayıs tarihlerinde Maraş’a gerçekleştireceği ziyaretten söz etti. Hacıyerogiu, biir önceki ziyaretten bu yana 10 yılın geçtiğini, bu sürede önemli addedilebilecek bir karar alındığını belirtti.
Kendi girişi olan bu yeni ziyarette 5 veya 7 Avrupa parlamentosu üyesinin Maraş’ı ziyaret edeceğini ifade eden Hacıyeorgiu, Kıbrıs sorunun çözümünü arzulayan Rumların, bu milletvekilleriyle birlikte yürüyebileceğini de söyledi.
Avrupalı heyetin Kıbrıslı Türklerle temaslarda bulunup bulunmayacağı şeklindeki soruya Hacıyerorgiu ‘Elbette, program henüz netlik kazanmasa da temaslar yapacağız’ yanıtını verdi.
Hacıyerorgiu, Maraş’ın ziyaret edilmesinde, Rumları ve Kıbrıslı Türkleri de beklediğini, Maraş’ın iadesini destekleyen Kıbrıslı Türklerle de yeteri kadar temasta bulunduğunu söyledi.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.