DOLAR 32,5764 0.1%
EURO 35,0452 0.57%
ALTIN 2.434,610,49
BITCOIN 2085569-3,86%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Mavi vatan önemli”

“Mavi vatan önemli”

ABONE OL
24 Temmuz 2020 07:17
“Mavi vatan önemli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis’te konuşan UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, iz aktarma anlaşması yasasının denizde durumsal farkındalığın sağlanması amacını taşıdığını belirtti.
Kantara’da platform olduğunu, bakım ve onarımının TC deniz kuvvetleri tarafından yapıldığını ifade eden Hasipoğlu, TC ile yapılan deniz anlaşmalarının ayrıca çok önemli olduğunu vurguladı.
Denizdeki egemenlik haklarımızla ilgili bir dizi teknik bilgi veren Hasipoğlu, mavi vatan dedikleri alanların korunmasının çok önemli olduğunu, 2011 yılında imzalanan anlaşmanın da “milad” olduğunu kaydetti. Hasipoğlu, müzakere heyetinde yer alan biri olarak deniz etrafındaki zenginliklerin nasıl paylaşılacağıyla ilgili bir dizi teklif sunduklarını ancak hiçbirinden bir sonuç alamadıklarını anlattı.
Hasipoğlu, “biz hayatımızı, yapacağımız anlaşmaları Rum tarafının keyfine bırakacak bir parti değiliz” diyerek, ada etrafındaki zenginliği paylaşma niyeti olmayanlarla görüşmeye devam ettikçe hayal kırıklı noktasına gelinmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Ekimdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu noktada çok önemli olduğunu ifade eden Hasipoğlu, bu seçimle görüşmelerin ne için, ne şartlarda olacağının da belirleneceğini kaydetti.
Hasipoğlu, bunun uluslararası bir anlaşma olduğunu ve gelecekte gerçekleşecek müzakerelerde de önemli yer tutacağını söyleyerek, tüm meclisten bu anlaşmaya destek vermesini istedi.
Hasipoğlu, “450 bin metre karelik alanda TC KKTC arasındaki işbirliğinden kaçınmayacaklarını ve bir gün anlaşma olursa haklarınızı vereceğiz anlayışını da kabul etmeyeceklerini” belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.