DOLAR 32,5726 0.09%
EURO 35,0240 0.51%
ALTIN 2.428,360,23
BITCOIN 2091976-3,82%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mavroyannis;  Türkiye’nin niyeti  Mağusa bölgesini kalkındırmak

Mavroyannis; Türkiye’nin niyeti Mağusa bölgesini kalkındırmak

ABONE OL
15 Eylül 2019 20:15
Mavroyannis;  Türkiye’nin niyeti  Mağusa bölgesini kalkındırmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Kathimerini gazetesi, Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis, “Alfa” televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye’nin politikasının, sadece kapalı Maraş bölgesi değil, “Apostolos Barnabas”( Saint Barnabas) ve Salamis’e kadar yayılan üçgen olduğunu savundu. Mavroyannis ayrıca niyetin, Türk iş insanları aracılığıyla Gazimağusa bölgesinin kalkındırılması olduğunu da ileri sürdü.
Gazete, Mavroyannis’in bu düşüncesinin, böyle bilgilerin olmadığını dile getiren Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis tarafından yalanlandığına da dikkat çekti. Habere göre Hristodulidis, konuyla ilgili açıklamalarında, Maraş’ın açılması ve envanter kaydına ilişkin demeçlerle Maraş’ın kaybedildiğine dair hissiyat yaratmaya çalışıldığını ifade etti.
Mavroyannis’in, hükümetin Crans Montana’dan bu yana izlediği siyaset ve açıklamalarıyla hem fikir olmadığını yazan gazete, Mavroyannis’in CransMontana’daki kritik yemekte Anastasiadis’in yanında olduğunu ve orada tam olarak ne olduğunu bildiğine işaret ederek, ikisinin arasındaki çatışmasının ise hem oradaki, hem de buradaki hırslarıyla alakalı olduğundan söz etti.
“MASTER PLANI”
Öte yandan, Fileleftheros gazetesi, “Mağusa İçin Türkiye’nin Master Planı” başlıklı haberinde, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresinden iş insanlarının, Maraş bölgesinin de dahil olduğu tüm Gazimağusa bölgesi için kalkınma planı hazırladığını savundu.
Gazete, bu planın, kapalı Maraş sahilinden başlayarak, Mağusa Limanı, “Apostolos Barnabas” (Saint Barnabas), Salamis’in de içerisinde yer aldığı Mağusa Boğazı’na kadar gittiğini ileri sürdü.
Bu planının, uzun soluklu nitelendirildiğini ve Maraş’ın Kıbrıs Rum Yönetimi altında iadesini öngören federal çerçevedeki Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili olmadığını savunan gazete Kıbrıslı Rum otel sahiplerinin de bu kalkınmaya katkı koymaları yönünde de ikna edilmeye çalışıldığını iddia etti.
Gazete, bu planla birlikte bölgenin Brezilya’nın Kopakabana sahiline dönüştürülmek istendiğini de savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.