DOLAR 32,5829 0.15%
EURO 34,9914 -0.04%
ALTIN 2.437,460,06
BITCOIN 21057931,01%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis Başkanı Töre 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Meclis Başkanı Töre 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı

Meclis Başkanı Töre 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı

ABONE OL
31 Temmuz 2022 12:09
Meclis Başkanı Töre 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ,1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Töre, Kıbrıs’ın fethinin 450’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 63’üncü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 45’inci yıldönümü olan 1 Ağustos’un tarihsel bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

“Kıbrıs’ın fethiyle adaya ayak basan kahraman ecdadımız, bu günlere dek Kıbrıs Türk halkı olarak varlığını sürdürmeyi başarmıştır” diyen Töre, İngiliz sömürge yönetiminden 1974 Barış Harekatı’na kadar geçen sürede amansız bir varoluş mücadelesi verildiğini kaydetti.

Karanlık günlerde Kıbrıs Türk halkının toplumsal direnişini örgütleyen Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kahramanca mücadelesinin hiçbir zaman unutulmayacağını da kaydeden Töre, bugün, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız bir biçimde yaşanmasının,kahraman Mücahitlere ve Mehmetçiklere borçlu olunduğunu hatırlattı.

Töre, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Bu vesileyle tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.Türk Mukavemet Teşkilatı’nın ardılı olarak devam eden; ülkemizin güvenliğini, barış ve huzurunu sağlayan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na ve onun kahraman mensuplarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Kıbrıs Türk halkı için müstesna bir gün olan 1 Ağustos’un yıl dönümünde bir kez daha kararlılığımızı dile getirerek tek güvencemiz olan devletimizden, eşit egemen haklarımızdan, hürriyetimizden ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünden asla vazgeçmeyeceğimizi ifade etmek isterim.1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı kutlu olsun”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.