DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis Başkanı Töre’den Gaziler Günü mesajı

Meclis Başkanı Töre’den Gaziler Günü mesajı

ABONE OL
18 Eylül 2022 18:52
Meclis Başkanı Töre’den Gaziler Günü mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Atatürk’e “Gazi” unvanının verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı

Töre mesajında, “Aziz Türk milletinin tarihi, vatan uğruna canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin destanlarıyla doludur. ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi’ diyerek çıkılan savaş meydanlarında kahraman Mehmetçiklerin ve Mücahitlerin milletimize kazandırdıkları nice zaferler vardır. ifadelerini kullandı.

Türk Kurtuluş  Savaşı’ndaki en önemli zaferlerden biri olan Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında, 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı ve “mareşal” rütbesi verildiğini kaydeden Töre, bu tarihe atfen her yıl 19 Eylül’ün  Gaziler Günü olarak kutlandığına dikkat çekti.

Töre mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bu önemli gün, şehadete koşarken gazilik makamına eren kahramanlarımıza olan minnet duygumuzun daha da kuvvetlenmesine vesile olmaktadır. Onlardan aldığımız manevi miras ve onların tarihe kazınan kahramanlıkları, özellikle genç nesillerimizin milli değerlerimizi daha çok benimsemelerine katkı sunmakta, geleceğe dair beslediğimiz büyük umutların meşalesini yakmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm gazilerimizi tebrik ediyor, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.