DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1122 -0.06%
ALTIN 2.298,550,94
BITCOIN 23066912,41%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis eski başkanları Atun ile Siber;  Akıncı masada taviz veriyor toplumu bölüyor
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Meclis eski başkanları Atun ile Siber; Akıncı masada taviz veriyor toplumu bölüyor

Meclis eski başkanları Atun ile Siber; Akıncı masada taviz veriyor toplumu bölüyor

ABONE OL
01 Aralık 2019 21:59
Meclis eski başkanları Atun ile Siber;  Akıncı masada taviz veriyor toplumu bölüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis Eski Başkanı Sibel Siber Diyalog Tv’de yayınlanan Detay programında Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtlarken dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Berlin’de 25 Kasım’da yapılan üçlü görüşmeden çıkan sonuçları değerlendiren Siber, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Anastasiadis ile birlikte raydan çıkan treni doğru raya koyduk” açıklamasını eleştirirken, şunları söyledi;
“ Cumhurbaşkanı Akıncı, Crans Montana sonrasında bizim neslin son denemesiydi bitti, artık iki devleti denemeliyiz demeci sonrasında Berlin sonrasında trenin raya girdiğini söyledi. Ben trenin raya nasıl girdiği konusunda tatmin olmadım, ne gibi bir değişiklik oldu?” .
“RUMA YALVARIYORUZ”
Akıncı’nın müzakerelerdeki tutumunu eleştirin Siber, şunları vurguladı; “Müzakerecilikte elinizdeki tüm kartlar açılmaz. Biz hepsini açtık üstelik yazılı olarak da imzaladık. Rum lider dönüşümlü başkanlığı kabul edeceğine dair hiçbir kağıda imza atmadı. Ama biz garantileri de masaya yatırdık, tek yanlı müdahalenin kaldırılmasını da kabul ettik, garantiler yerine iki toplumun da kabul edeceği uluslar arası bir garantiye evet diyeceğimizi de söyledik. Siz tüm kartlarını açarsanız çözüme hizmet etmezsiniz, aksine çözümün önünü kaparsınız.. Bu da yetmezmiş gibi kalkıp bir de federasyon dışında bir çarem yoktur da diyorsunuz, blöf dahi yapmıyorsunuz. Büyük kapıları kapalı tutup karşı tarafa yalvarıyorsunuz. Onu verdim, bunu verdim bana siyasi eşitliğimi ver diyorsunuz. Ne olur zihniyetini değiştir ve benle federasyon kur diyorsunuz. Gerçekten tüm bunlar üzücüdür.”
“TOPLUMU BÖLÜYOR”
Akıncı’nın toplumu bölen bir dil kullandığını da belirten Siber, şunları ifade etti;
“Cumhurbaşkanı eleştiriye açık olmalıdır. Siz eleştirenleri ötekileştirmek makama yakışmaz. Türkiye’deki iktidarı beğenip beğenmemek bir başka konudur ama bulunduğunuz makam işbirliği makamıdır. Dik duruş çok prim yapıyor toplumda. Geçen seçimlerde bunu gördük, bu sürüyor. Bu dik duruş modeli ile Türkiye halkı ile olan ilişkilerde de sıkıntı yaşanıyor. ”
HAKKI ATUN
Meclis Eski Başkanı Hakkı Atun da, Demokrat Parti’nin Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen 11. Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşmada Kıbrıs konusunda değerlendirmelerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik eleştirilerde bulundu.
“Politikanın kişisel bir iş olmadığını, politikanın demokrasiye, devlete ve devlet adamlığına sahip çıkmakla yapıldığını” ifade eden Atun “Akıncı’nın müzakere masasında taviz verdiğini” belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.