DOLAR 32,3588 0.12%
EURO 34,9828 -0.3%
ALTIN 2.324,490,23
BITCOIN 22809691,66%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis yeni Başkanı Töre ve Başkan Yardımcısı Özdenefe BRT’ye konuştu

Meclis yeni Başkanı Töre ve Başkan Yardımcısı Özdenefe BRT’ye konuştu

ABONE OL
08 Mart 2022 20:44
Meclis yeni Başkanı Töre ve Başkan Yardımcısı Özdenefe BRT’ye konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Meclis Başkanı Zorlu Töre ve Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, göreve gelmelerinin ardından BRT Canlı yayınında Levent Kutay’ın sorularını yanıtladılar.

Meclis’te yeni dönemle ilgili soru üzerine Meclis Başkanı Zorlu Töre, , grevin bir hak olduğunu ancak Meclis’i ilgilendirmeyen konularda Meclis’te eylem yapılmasının anlamı olmadığını belirtti ve Meclis’in itibarına karşı herkesin dikkatli davranmasını istedi.

Meclis’te hükümetin nisap sorunu olacağına inanmadığını da ifade eden Töre, milletvekillerinin de bu yönde dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Töre, “Meclis’in saatinde açılması için gerekli uyarıları yapacağız.

Nisap konusunda, Meclis iç tüzüğün yenilenmesi için tüm partilerle görüşeceğiz. Bu konuyla ilgili komite oluşması için öncülük yapacağım. Meclis’in daha kolay açılması yönünde bir takım çalışmalarımız mutlaka olacak. Muhalefet 26’yı bulun diyor. Bunu doğru bulmuyorum. Nisap sıkıntısı olmaz ama vekiller açılış saati Meclis’te olmalı” diye konuştu.

 

Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe de Hal Yasası, Kamu Görevlileri, Belediyeler Reformu gibi yasalar hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.

Toplumun ihtiyacı olan ve Komite gündeminde bulunan yasaların ivedilikle Genel Kurul’a gelmesini istediklerini ifade eden Özdenefe, Meclis çalışmalarında toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki eksikliklerin de giderilmesi gerekeceğini söyledi.BRT

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.