DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MED7 Zirvesi’nde Rum yanlısı karar… “Kıbrıs’ta garantiler kalkmalı”

MED7 Zirvesi’nde Rum yanlısı karar… “Kıbrıs’ta garantiler kalkmalı”

ABONE OL
11 Ocak 2018 20:32
MED7 Zirvesi’nde Rum yanlısı karar… “Kıbrıs’ta garantiler kalkmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB üyesi 7 Akdeniz ülkesi liderlerinin, önceki  akşam Roma’da gerçekleşen zirve toplantılarında “Kıbrıs sorununa BM kararlarına ve Avrupa müktesebatına uygun, sürdürülebilir  bir çözüme destek” beyan ettiği bildirildi.
Alithia’nın haberine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de katıldığı zirve sonrasında yayımlanan kararda Kıbrıs’la ilgili şu atıf da yer aldı: “Kıbrıs sorununu yakından izliyor,  Kıbrıs’ı ve halkını yeniden birleştirecek, garantiler olmadan Kıbrıs’ın egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü güvenceye alınacak kapsamlı sürdürülebilir çözüme desteğimizi yineliyoruz.”
Kararda, bir sonraki MED7 zirvesinin Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilmesine karar verildiğinin de belirtildiğini yazan gazete, Anastasiadis’i kaynak göstererek bir sonraki zirvenin en geç Mart 2018’de yapılacağını  yazdı.
Habere göre Anastasiadis gazetecilere yaptığı açıklamada, karar metninde Kıbrıs sorunuyla ilgili ifade yer aldığına işaret ederek,  MED 7 liderlerinden gördüğü anlayıştan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Anastasiadis “Avrupa’nın enerji güvenliği” konularına da değindi ve “bu çerçevede Kıbrıs MEB’indeki gelişmeler, hakkında bilgi verme fırsatı buldum. Bölgedeki keşifler çok önemlidir ve East Med boru hattı ile  AB’ye bir enerji kaynağı olabileceğine inanıyorum” dedi.
MED7 liderlerine, Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri nedeniyle Türkiye’yi şikayet ettiğini de anlatan Anastasiadis, “egemenlik haklarımızı kullanırken, Türkiye tarafından yapılan yasadışı eylemler sonucunda ihlaller gözlemleniyor” iddiasında bulundu.
***

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.