DOLAR 32,5339 0.12%
EURO 35,0558 -0.01%
ALTIN 2.438,740,14
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Meme Kanserine Yönelik Farkındalık Semineri’ düzenleniyor

‘Meme Kanserine Yönelik Farkındalık Semineri’ düzenleniyor

ABONE OL
24 Ekim 2022 16:44
‘Meme Kanserine Yönelik Farkındalık Semineri’ düzenleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antik Mağusa Vakfı ve DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğiyle “Meme Kanserine Yönelik Farkındalık Semineri” gerçekleştirilecektir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dilek Karaoğlan, Yrd. Doç. Dr Gözde Okburan ve Uzm. Fzt.Ferdiye Zabit tarafından gerçekleştirilecek olan seminerlerde; Meme Kanseri Farkındalığı, Kanserin Oluşum ve Önlenmesinde Beslenmenin Rolü, Meme Kanseri Tedavisinde Fiziksel Egzersiz ve Lenfödeme Yönelik Yaklaşımlar konuları işlenecektir.

Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay, Antik Mağusa Vakıfı olarak her yıl Ekim ayında, Meme Kanseri’ne yönelik farkındalık etkinlikleri düzenlediklerini, toplumdaki tüm kadınların, bu konu ile farkındalık sahibi olmalarını amaçladıklarını, bu konuda Üniversitelerimizle işbirliğinin ve erken tanının son derece önemli olduğunu vurguladı.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç her iki kurumun, kadınlarımızın meme kanseri konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması için önemli bir işbirliği içinde olduklarını ve bu seminerlerin ülkemiz geneline ulaşması için işbirliklerinin devam edeceğini belirtmişlerdir.

Görüşmeler sırasında Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Üniversitelerin toplum yararına ortak çalışmalar yürütmelerinin çok önemli olduğunu belirterek erken tanı ve farkındalık için uzmanlar ile kadınlarımızı daha çok biraraya getirecek çalışmalar yapılacağını açıklamışlardır.

Seminerler yarın (25 Ekim Salı günü) Gazimağusa Maraş MGA Seminer salonunda ve 28 Ekim Cuma Günü Beyarmudu Sosyal Tesisleri’nde saat 18.00’da gerçekleşecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.