DOLAR 32,5190 0%
EURO 34,8782 0.11%
ALTIN 2.419,351,67
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Memur-Sen; KKTC’ye sonsuza dek sahip çıkacağız

Memur-Sen; KKTC’ye sonsuza dek sahip çıkacağız

ABONE OL
13 Şubat 2020 13:23
Memur-Sen; KKTC’ye sonsuza dek sahip çıkacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesi sırasında Limasol’da Rumlara karşı gerçekleştirilen direniş ile bu direnişte şehit düşenler, bugün Girne’de, törenle anılacak.
Girne Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, tören saat 10.00’da Limasol-Girne Şehitleri ve Özgürlük Anıtı önünde yapılacak.
Protokol sırasına göre anıta çelenkler konulacak, saygı duruşu ve saygı atışı yapılacak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilmesiyle başlayacak törende, şiirler okunacak, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.
MEMUR-SEN
Memur-Sen, Limasol Direnişinin 56. Yıldönümünü kutlayarak, Plevne Müdafaası olarak adlandırılan Limasol Direnişi’nin varoluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Memu-Sen Başkanı Akın Manga, Osmanlı’nın Kıbrıs’ı Fethinde, 2 Temmuz 1570’te ilk ayak bastığı ve fethettiği yerin Limasol olduğunu ifade ederek, 11-13 Şubat 1964 döneminde, Kıbrıs’ı Yunanistan’a ilhak hedefiyle Türklere saldıran Rumların, Yalova ve Limasol Direnişinde 12 mücahidi şehit ettiğini hatırlattı.
Manga, açıklamasında şunları kaydetti:
“Rum güçleri karşısında, kısıtlı cephane ve orantısız gücüne ve Rum zırhlı araçlarına rağmen, Limasol Mücahitleri kahramanca direndi. Rum güçlerinin Türk bölgesine girmelerine izin vermedi.
Bu şanlı direnişte şehit düşen kahraman mücahitlerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. O günleri unutmadık unutmayacağız. Özgürlük ve gelecek güvencemiz KKTC Devletine, sonsuza dek, kararlılıkla sahip çıkacağız. Türk Milleti olarak bizler, her ülkenin onurunun simgesi bayrağına saygılıyız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.