DOLAR 32,5594 0.03%
EURO 34,8996 0.01%
ALTIN 2.423,62-0,25
BITCOIN 2079755-3,57%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mertekçi’nin kabri başında tören düzenlendi

Mertekçi’nin kabri başında tören düzenlendi

ABONE OL
05 Kasım 2022 14:32
Mertekçi’nin kabri başında tören düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Milletvekili ve Yalova Spor Kulübü Eski Başkanı Tahsin Mertekçi, ölümünün 5’inci yıldönümünde kabir başında anıldı…

Törende yapılan konuşmalarda, Tahsin Mertekçi’nin insan sevgisi ve toplumsal duyarlılığına işaret edildi…

Eski Milletvekili ve Yalova Spor Kulübü Eski Başkanı Tahsin Mertekçi, ölümünün 5. yıldönümünde  Yuvacık Kabnristanlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Cumhurbaşkan Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, siyasi parti temsilcileri, bazı milletvekilleri, bölge halkı, sevenleri ve ailesi katıldı.

Törende Tahsin Mertekçi ve Yalova Spor Külübü ailesi adına konuşan Kadir Dağcan, Tahsin Mertekçi’nin mücadelecei ruhunun herkese örnek olmasını dileyerek, Mertekçi’nin insan ilşkileri ve toplumsal duyarlığı üst düzeyde bir kişilik olduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkan Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de Tahsin Mertekçi’nin insan sevgisi yüksek, herkese örnek bir demokrat yapısı olduğunu vurgulayarak, farklılıkları bir araya getirebilen ve birleştirebilen bir karakter olan Mertekçi’nin unutulmayacağını söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Mertekçi’nin yaşadığı süre içerisinde kalıcı izler bıraktığına işaret ederek, Tahsin Mertekçi’nin fedakar kişiliğiyle kendi için değil halkı için yaşadığının yakın şahidi olduğunu kaydetti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da Mertekçi’nin insan sevgisine işaret etti ve ülke siyaseti ile spora yaptığı katkıları anımsattı…

Törende TKP-TDP adına Esen Sururi, Güzelyurt Belediyesi Asbaşkanı Osman Kasapoğlu, Osman Bican, Reşat Kansoy ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı da söz alarak Tahsin Mertekçi’nin topluma katkıları hakkındaki görüşlerini ve anılarını paylaştılar.

Anma töreni dua okunmasıyla sona erdi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.