DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Mesleki Eğitim Çalıştayı” yarın yapılacak

“Mesleki Eğitim Çalıştayı” yarın yapılacak

ABONE OL
30 Mayıs 2022 17:20
“Mesleki Eğitim Çalıştayı” yarın yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) iş birliğinde yarın “Mesleki Eğitim Çalıştayı” yapılacak.

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ile DAÜ’den yapılan ortak açıklamaya göre, “Yaşam ve İş Becerileri” teması ile düzenlenecek çalıştayın açılışı, yarın saat 09.30’da Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun katılımıyla Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

KKTC’de mesleki eğitimin standardizasyonunun sağlanması, eğitim kalitesinin dünya ile bütünleşmesi ve sürdürülebilir esnek mesleki eğitimin elde edilmesini amaçlayan çalıştayda, 4 farklı çalışma grubu yer alacak. Çalışma gruplarında bakanlıklar, siyasi partiler, üniversiteler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerden temsilciler yer alacak.

-Gruplar ve Konu Başlıkları

“Yasa/Yönetim” başlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın’ın başkanlığında görüşülecek. Bu başlıkta; mesleki yeterlilik çerçevesi uygulanması için etkin mekanizma ve yöntemler, sertifika sisteminde ölçme ve değerlendirmenin standardizasyonu ile mesleki eğitimde yasalar, düzenlemeler ve sorumluluklar gibi konular tartışılacak.

“Programlar/Meslek Standartları” başlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Murad Aktuğ’un başkanlığında ele alınacak. Bu başlıkta; programların geliştirilme esasları, öğretim planları, öğretmen alan yeterlilikleri gibi konular tartışılacak.

“Okul ve Üniversite ile İş Hayatı, İstihdam İlişkisi” başlığı DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nazife Dimililer’in başkanlığında görüşülecek. Bu başlıkta; okul ve üniversitelerin yeterlilikleri, iş hayatına geçişler, okulların desteklenmesi gibi konular tartışılacak.

“Yaşam Boyu Eğitim” başlığı DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç’ın başkanlığında ele alınacak. Bu başlıkta; okulların ve üniversitelerin yaşam boyu sorumlulukları, uygulanan programların ve eğitimlerin standardizasyonu, sertifikaların kabulü ve geçerliliği gibi konular tartışılacak.

Törende Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın birer konuşma yapacak. 4 ayrı salonda grup çalışmaları ile devam edecek olan çalıştay, saat 16.00’da grup kararlarının açıklanacağı toplantı ile sona erecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.