DOLAR 32,5969 0.37%
EURO 34,8054 0.19%
ALTIN 2.495,020,44
BITCOIN 20989545,19%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ile KTOEÖS uzlaştı

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ile KTOEÖS uzlaştı

ABONE OL
17 Ekim 2022 20:18
Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ile KTOEÖS uzlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun söylemlerine tepki gösteren Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ilk olarak Meclis’e yürüdü.

Burada bir konuşma yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ozan Elmalı, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamalarda öğretmenlerin iş yapmadığının anlaşıldığını belirterek, Bakan Çavuşoğlu’nu bu söylemini düzeltmeye davet etti.

Öğretmenlerin yıllarca “kol faaliyeti denkliği” almasına rağmen hiçbir şey yapmadığının söylendiğini dile getiren Elmalı, Bakan Çavuşoğlu’nun okullarda yapılanlardan haberdar olmadığını ileri sürdü.

Eylem sürerken, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman ve CTP’li vekiller eylemcilerin yanına giderek, eyleme destek belirtti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ozan Elmalı, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada ise değiştirilmeye çalışılan öğretmenler yasasının Bakan Çavuşoğlu tarafından sendika ile istişare edilmediğini savunarak, Bakan Çavuşoğlu’nu öğretmenlerden özür dilemeye çağırdı.

Okunan basın açıklamasının ardından bakanlık kapısına siyah çelenk asıldı ve okullarda hazırlanan dergiler bakanlığa bırakıldı.
Bu arada eylem sırasında Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu sendikaya görüşme çağrısı yaptı.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ozan Elmalı, basına açıklama yaptı.

Elmalı, “Nazım beyle yaptığımız görüşmede aynı konuyu yineledik kendisi de bu konuda olumlu yaklaştığını söyledi.

Öğretmenler Yasası’nda taslak değişiklik önerileri ile ilgili bizim de geniş çerçevede yasanın tamamıyla ilgili değişmesini talep ettiğimiz konular vardı. Onların çalışmasını da kendisine iletmek için bizim hazır olduğumuzu belirttik. Bakan’ın tavrı bizimle aynı.. Biz de en kısa sürede gereken çalışmayı yapıp bakanlığa ileteceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.