DOLAR 32,5633 -0.01%
EURO 34,8974 -0.05%
ALTIN 2.432,260,10
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lefkoşa’da kortej gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lefkoşa’da kortej gerçekleştirildi

ABONE OL
14 Kasım 2022 14:26
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lefkoşa’da kortej gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lefkoşa’da kortej gerçekleştirildi…

Milli Eğitim Bakanlığı önünde başlayan kortej sırasında folklor gösterileri gerçekleştirildi, marşlar çalındı.

Kortej Cumhurbaşkanlığı’nda sona ererken burada etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, Şehit Tuncer İlkokulu öğrencisi Asmin Karademir, benim iki bayrağım var, Türk Maarif Koleji öğrencisi Ece Yiğiter, Özgürlük ve Barış, Haydarpaşa Meslek Lisesi öğrencisi Serat Pekuçar, Ulusla Marş adlı şiirleri okudu.

Etkinlikte öğrenci ve öğretmenlere hitap eden Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC devletinin kuruluş yıldönümünü binlerce öğrenci ve yüzlerce öğretmenle kutladıklarına dikkati çekti.

Çavuşoğlu, “Çünkü büyüklerimiz bu devleti kurdu, yaşatacak olan bizleriz, çocuklarımızdır ve gelecekte yetişecek öğretmenlerimizdir. Ne mutlu bize ki bugün bize emanet edilen devleti binlerce çocuğumuz yüzlerce öğretmenimiz eşliğinde geleceğe taşımak için bir şölen yaparak burada devletimize ne kadar sahip çıktığımızı gösterme fırsatı yaratmışlardır” dedi.

Çavuşoğlu, devleti kuranlara şükranlarını sunarak, devlete sahip çıkıldığını gösteren ve bu nesilleri yetiştiren öğretmenlere teşekkür etti.

Çavuşoğlu, Milli Mücadele’ye büyük katkılar yapan futbol federasyonunun öğrencilerin etkinlikte tek renk giyebilmesi için milli forma yaptırdığını belirterek öğrencilerin tüm maçlarında ve tüm temsiliyetlerinde kullandığı formayı öğrenciler adına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim etti.

Çavuşoğlu, “Bayrağımızı da formamızı da en yukarıya çıkarmak için hep birlikte çalışacağız” diye de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da KKTC’nin 39’uncu yıldönümü dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlerin Cumhurbaşkanlığı’nı ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tatar, KKTC’nin gelecekte gençlere emanet edileceğini dolayısıyla gençlerin kendilerine emanet edilecek olan bu cumhuriyetin ne anlama geldiğini çok iyi idrak etmesi gerektiğini söyledi.

Tatar, Bugünlere kolay gelinmediğini ve Kıbrıs Türk Halkı’nın büyük acılar çektikten sonra KKTC devletini kurabildiğini anlattı.
Kıbrıs Türkü’nün iki önemli günü olduğunu söyleyen Tatar, bunlardan birinin Barış harekatının gerçekleştirildiği 20 Temmuz 1974 diğerinin ise Cumhuriyetin kurulduğu 15 Kasım 1983 olduğunu söyledi.

Tatar “Bizim iki önemli günümüz vardır. Biri 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs’ta yeni bir dönem başlıyor, yeni sınırlar çiziliyor, Kıbrıs Türkü esaretten kurtuluyor bağımsızlığına kavuşuyor ama 15 Kasım 1983 Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın önderliğinde kurduğumuz bu cumhuriyet bizleri geleceğe taşıyabilecek, bu coğrafyada varlığımızın sürdürülebilmesi için egemenliğimiz temelinde bu hakkımızın ilanihaye yaşayabilmesi için KKTC’ye sonuna kadar sahip çıkmak, KKTC ile birlikte kurum ve kuruluşlarımız, kendi demokrasimizle kendi yönetimimizle, anlayış ve kültürümüzle bütün bu süreçleri yürütebilmek için anavatan Türkiye’nin desteği ile bu topraklarda güven, refah ve mutluluk içerisinde yaşayabilmek ve kendi geleceğimize sahip çıkmak bizlerin gönlünden geçendi her zaman temennimiz olmuştu” dedi.

Tatar, KKTC geçtiğimiz hafta alınan kararla Türk Devletleri Teşkilatında gözlemci statüsü verildiğini de anımsatarak, bunun tarihi bir gelişme olduğunu söyledi.

Gelecek yıl yeni Cumhurbaşkanlığında çok daha güzel bir ortamda binlerce öğrenciyi bir arada görmenin bahtiyarlığını yaşayacaklarını söyleyen Tatar, “Sizlerin en büyük görevi iyi bir eğitim almak ve kendi maneviyatımızla, kendi kültürümüzle ve Türk kimliğiyle KKTC’ye sonuna kadar sahip çıkmak, bizleri bu topraklarda mutlu edecek en önemli ilkeler ve düşüncelerdir” dedi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.