DOLAR 32,6037 0.39%
EURO 34,8219 0.25%
ALTIN 2.492,810,35
BITCOIN 21286504,37%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Savunma Bakanı Akar;  KKTC’nin hakları korunacak

Milli Savunma Bakanı Akar; KKTC’nin hakları korunacak

ABONE OL
21 Aralık 2020 15:30
Milli Savunma Bakanı Akar;  KKTC’nin hakları korunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- TC Milli Savunma Bakanlığı, Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunların çözümünde her zaman uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerinden yana olan Türkiye’nin, KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumaya, garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğinin teminatı olmaya devam ettiğini bildirdi.
Bakanlık açıklamasında, Ege ve Doğu Akdeniz’de yaşananlara ilişkin şu değerlendirmede bulunuldu:
“Türk Silahlı Kuvvetleri, Akdeniz’de ise Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi ile Karadeniz’de Fatih sondaj ve OCEANIC sismik araştırma gemilerine refakat ve koruma sağlıyor.
Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunların çözümüne yönelik olarak, Türkiye, her zaman olduğu gibi, uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerinden yanadır. Sorunların diyalogla, ön koşulsuz görüşmeler ile çözülmesi gerektiğini savunmaktadır. Yunanistan, tüm olumlu, yapıcı yaklaşımlarımıza rağmen uluslararası hukuktan doğan haklarımızın kısıtlanmasına yönelik girişimleri ve bölgede tatbikat, taciz, ihlal ve provokatif şekilde yaptığı açıklamalar ile gerginliği tırmandırmakta ve sorunları derinleştirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir.”
UÇAK MODERNİZASYONU TAMAMLANDI
TC Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir ayda yurt içi ve yurt dışında 9’u büyük, 36’sı orta çaplı toplam 45 operasyon icra edildiğini, 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin ve milletin güvenliğini sağlamak amacıyla yurt içinde ve dışında PKK/KCK/PYD-YPG ve FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.
Bu kapsamda son bir ayda yurt içi ve dışında 9’u büyük, 36’sı orta çaplı olmak üzere toplam 45 operasyon icra edildi, 75 terörist etkisiz hale getirildi.
Hudut güvenliği kapsamında dönem içerisinde yasa dışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 7 bin 233 kişi yakalandı, 34 bin 898 kişinin hududu geçmesi engellendi. Yasa dışı geçiş yapmak isterken yakalananlar arasında 17’si FETÖ olmak üzere toplam 34 terör örgütü mensubu da bulunuyor.
Sınır fiziki güvenlik tedbirleri kapsamında, Suriye hududunda planlanan 837 kilometre sınırdan 832 kilometresi, İran sınırında planlanan 170 kilometre sınırın 147 kilometrelik bölümü tamamlandı. Böylece toplam 979 kilometre modüler beton duvar inşa edilerek hudut emniyet tedbirleri arttırıldı.
Suriye harekat alanlarında tesis edilen barış ve huzur ortamını bozmak amacıyla saldırı ve sızma girişiminde bulunan PKK/YPG’li teröristler, komandolar tarafından etkisiz hale getiriliyor. Bu kapsamda, Suriye harekat alanlarında son bir ayda 29’u DEAŞ olmak üzere 177 terörist etkisiz hale getirildi.
Terör örgütlerinden temizlenen harekat alanlarında halen mayın/EYP temizliği sürüyor. Hayatın normalleşmesi amacıyla altyapı ve günlük hayatı destekleme çalışmalarına diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli devam ediliyor.
AZERBAYCAN’A MAYIN/EYP TEMİZLİĞİ DESTEĞİ
Azerbaycan’daki gelişmelerle ilgili ise Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat doğrultusunda, ateşkesi gözetmek ve denetlemek amacıyla tesis edilecek ortak merkezin Ağdam bölgesinde en kısa sürede faaliyete geçirilmesi için gerekli çalışmalar Azerbaycan ve Rusya Federasyonu ile koordineli olarak sürdürülüyor.
Diğer taraftan, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde Azerbaycan ordusuna destek sağlamak amacıyla 135 personelden oluşan 2 Özel Mayın Arama Temizleme (ÖMAT) birliği bölgede mayın/EYP arama ve imha faaliyetleri icra ediyor.
Azerbaycan ordusuna, 3 El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha (METİ) timi ve 9 Patlayıcı Madde Keşif ve İmha (PMKİ) timi olmak üzere toplam 12 tim ve 64 personelle eğitimler veriliyor.
Açıklamada, “Türkiye olarak, ‘İki devlet, tek millet’ anlayışıyla bugüne kadar kederde ve kıvançta yanında olduğumuz can kardeşlerimizin bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.