DOLAR 32,4925 -0.17%
EURO 34,9666 0.34%
ALTIN 2.435,210,51
BITCOIN 21088691,31%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mındıkoğlu;   Hükümet istifa

Mındıkoğlu; Hükümet istifa

ABONE OL
18 Ekim 2018 12:46
Mındıkoğlu;   Hükümet istifa
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ-Memur-Sen Başkanı Kağan Mındıkoğlu, Maliye Bakanlığında önceki gün hayat pahalılığı konusunda yapılan toplantıya Hür-İş Federasyonu ve Federasyon’a bağlı hiçbir sendikanın davet edilmediğini belirterek, bunu eleştirdi.
Mındıkoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın katıldığı toplantıda, ne tür hesapların yapıldığını sorarak, hükümeti samimiyetsizlikle suçladı.
En çok üyeye sahip federasyon olan Hür-İş’in dahi yer almadığı toplantıda ayrımcılık yapıldığını savunan Mındıkoğlu, hükümeti ve bürokratlarını “iş bilmezlikle” de suçladı.
Mındıkoğlu asgari ücretin dövizde yaşanan gelişmeler sonucu eridiğini, dövizin sürekli düşüşte olduğunu belirterek, akaryakıtta ve tüp gaz zammında geri adım atılmamasını eleştirdi.
Devlette tasarruf edecek bir çok alan olduğunu söyleyen Mındıkoğlu, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Başbakan Yardımcılığında bulunan örtülü ödeneklerle ilgili neden tasarrufa gidilmediğini sordu.
Mındıkoğlu, tasarruf ve tedbirlerin önce en tepeden başlaması gerektiğini söyleyerek, hükümeti derhal istifa etmeye çağırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.