DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,0502 -0.23%
ALTIN 2.282,300,22
BITCOIN 22854361,52%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mısır ile Rum arasında askeri işbirliği

Mısır ile Rum arasında askeri işbirliği

ABONE OL
14 Aralık 2017 18:41
Mısır ile Rum arasında askeri işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs ile Mısır’ın başta ortak tatbikatlar, askeri eğitimler ve uzman değişimi konularında olmak üzere birçok alanda askeri işbirliklerini güçlendirme konusunda anlaştıklarını bildirildi

Mısır Savunma Bakanı Sedki Sobhy’nin Güney Kıbrıs’a resmi ziyarette bulunduğu bildirildi.
Alithia gazetesi Sobhy’nin önceki gün temasları çerçevesinde Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile görüştüğünü yazdı.
Habere göre görüşmede iki bakan, Güney Kıbrıs ile Mısır arasında havacılık alanında arama kurtarma alanında işbirliği memorandumuna imza attı.
Fokaidis görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ortak tehditleri göğüsleme amacıyla daha fazla ortak eğitim, tatbikat ve ortak programlar yapılmasıyla Güney Kıbrıs ile Mısır arasındaki işbirliğini 2018 yılı içerisinde güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Fokaidis, Mısır’ın sadece Ortadoğu’da değil, Arap dünyası ve Afrika’da da istikrar için anahtar bir ülke olduğunu söyledi.
Sobhy ise, Güney Kıbrıs ile Mısır Savunma Bakanlıkları arasındaki işbirliği, koordinasyon ve istişarelerin sürmesini arzu ettiklerini belirtti.
Görüşmelerinde, birçok kriz, gerginlik noktaları, silahlı çatışma, kışkırtmalar, Mısır’ın güvenliğine karşı tehditler ve bölgesel-uluslararası düzeydeki etkileri dikkate alarak Ortadoğu’daki stratejik güvenlik durumu üzerinde durduklarını söyleyen Sobhy, arama kurtarma anlaşması imzalanmasına ilişkin memnuniyetini dile getirerek, başta ortak tatbikatlar, askeri eğitimler ve uzman değişimi konularında olmak üzere birçok alanda askeri işbirliklerini güçlendirme konusunda anlaştıklarını belirtti.
Sobhy, görüşme sırasında ortak tehditler, bunları göğüslemesine yönelik işbirliği yapılmasının yolları, terör, yasadışı mülteciler ve Güney Kıbrıs ile Mısır’ın Doğu Akdeniz bölgesindeki çıkarlarını koruma gibi konuları ele aldıklarını ifade etti.
BUGÜN ÜÇLÜ GÖRÜŞME
Haberde, bugün Lefkoşa’da Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır Savunma Bakanları arasında ilk üçlü görüşmenin yapılacağı da kaydedildi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Suivre Téléphone

    Comment repérer un conjoint qui trompe un mariage? Voici quelques exemples de partenaires infidèles.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.