DOLAR 32,5737 0.14%
EURO 35,0352 -0.04%
ALTIN 2.437,580,07
BITCOIN 21010680,75%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mitchell  tehditler savurdu; Rum’un yanındayız

Mitchell tehditler savurdu; Rum’un yanındayız

ABONE OL
08 Haziran 2018 17:34
Mitchell  tehditler savurdu; Rum’un yanındayız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mitchell: Rum Yönetimi’nin MEB’indeki sondaj gemilerinin taciz edilmesinin gözden kaçmasına müsaade etmeyeceğimizi Türk yetkililere mesajımızda açıkça vurguladık

Fileleftheros gazetesi Rum yönetiminin, ABD Dışişleri Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Wess Mitchell’in, Washington merkezli düşünce kuruluşu Heritage Foundation’da yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz, Güney Kıbrıs ve özellikle Türkiye için söylediklerine büyük önem verdiğine dikkat çekildi.
HRİSTODULİDİS
Gazeteye göre Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ABD’nin, Doğu Akdeniz’de herhangi bir meydan okumaya müsamaha göstermeyeceği açıklamasının çok net olduğunu söyledi, “Lefkoşa Birleşik Devletler’in nasıl hareket edeceğini biliyor ancak bu konuda kamuoyu önünde konuşulması doğru olmaz” dedi.
Gazete, Wess Mitchell’in Heritage Foundation’daki konuşmasında, “Kıbrıs MEB’indeki sondaj gemilerinin taciz edilmesinin gözden kaçmasına müsaade etmeyeceğimizi Türk yetkililere mesajımızda açıkça vurguladık, bu konuda konuşmayacağız” ifadesini kullandığını ve ABD’nin Doğu Akdeniz’de daha güçlü bir varlık göstermeyi planladığına işaret ettiğini yazdı.
Mitchell, Güney Kıbrıs için “iki bölgeli, iki toplumlu federasyon prosedürü devam eden, Batı’nın daha çok dikkatine ihtiyaç duyan savunmasız ülke” ifadesini kullandı ve bunun bir yönünün de, Güney Kıbrıs’la önceden var olan zeminin üzerine teröre karşı çok güçlü iş birliği inşa edilmesi olduğunu söyledi.
“SONBAHARDA GERİ DÖNECEĞİZ”
Gazete Mitchell’in, Amerikalıların sonbaharda Kıbrıs sorununa yeniden müdahil olacaklarını şu sözleriyle haber verdiğini yazdı:
“Zannederim özellikle Kıbrıs için yapmamız gereken, iki bölgeli, iki toplumlu federasyona yönelik prosedüre katılmayı sürdürmektir. Bu, öncelik olmaya devam ediyor. Çok aktif katılımımız var ve sonbaharda geri döneceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.