DOLAR 32,5957 0.34%
EURO 34,8095 0.15%
ALTIN 2.511,861,12
BITCOIN 20928571,73%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MOSSAD ses kayıtlarını  Rum’a verdi

MOSSAD ses kayıtlarını Rum’a verdi

ABONE OL
26 Eylül 2019 09:54
MOSSAD ses kayıtlarını  Rum’a verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Alithia gazetesi, geçmişte İsrail gizli servisi MOSSAD’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan- ABD Başkanı Trump görüşmesini kaydettiğini ve görüşmede Kıbrıs sorununa da atıf yapıldığı için kayıtları Rum Yönetimi’ne gönderdiğini açıkladı
Alihtia gazetesi “‘Tutanaklar Mı Yoksa ‘Casusluk’ Mu?” başlığıyla manşete çektiği haberinde, hem Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem de Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, aralarında geçen diyalogda, ellerinde, zaman zaman gerçekleşen gayrı resmî görüşmelerden, her iki tarafın Kıbrıs sorunundaki tezlerine dair tutanak olduğunu söylemelerinin, “bu tür görüşmelerde hiç tutanak tutulmadığı için” birçok soru işareti yarattığını savundu.
Gazete bu tür konularda bilgi sahibi kaynakları (siyasiler, polisler, Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) vb) işaret ederek; iki tarafın da elinde olabilecek şeyin tutanak değil, gizlice alınmış ses kaydı olabileceğini yazdı, iddiasını özetle şöyle gerekçelendirdi:
“Bize, siyasilerin veya liderlerin gayrı resmî görüşme yapacaklarında, diyaloğu muhataplarına fark ettirmeden kaydetmek için çoğu kez (ceplerinde veya vücutlarının veya kıyafetlerinin herhangi bir yerinde) küçük kayıt cihazları saklamalarının tercih edilen bir yöntem olduğu söylendi. Yine, Crans Montana tarzı uluslararası görüşmelerde siyasilerin yanında, etraflarında olan her şeyi takip eden teknokratlar vardır, bunların diyalogları, telefon görüşmelerini ve hatta gönderilen sms’leri çalıp okudukları söylendi. Ancak bu casusluğun ürünü bir iddia veya argümanın desteklenmesi için yayınlanamaz çünkü böyle bir şey uluslararası sansasyon yaratır. Geçmişte İsrail, Erdoğan-Trump görüşmesini kaydetmiş ve Kıbrıs sorununa da atıf yapıldığı için içeriğini bize göndermişti.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.