DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.297,880,91
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mustafa Kahveci 40 yıldır terzilik mesleğini devam ettiriyor

Mustafa Kahveci 40 yıldır terzilik mesleğini devam ettiriyor

ABONE OL
28 Mayıs 2022 20:17
Mustafa Kahveci 40 yıldır terzilik mesleğini devam ettiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İnsan hayatında çok önemli bir yeri olan giyim, önceleri sadece terzilik adı altında bir meslek dalı iken günümüzde bir sektör haline dönüşmüştür.

Her ne kadar günümüzde hazır giyim sektörü gelişmiş olsa da, hangimizin terziye ihtiyacı olmaz ki?

İşte, zamana direnen ve halen daha geçerliliğini koruyan bir meslek olan terzilik, Gazimağusa’da Mustafa Kahveci tarafından 40 yılı aşkın bir süredir devam ettiriliyor.

İlköğretimini tamamladıktan sonra 1977 yılında usta yanına verilerek terzilik mesleğini edinmiş Mustafa Kahveci, orta birinci sınıfından sonra eğitimine devam etmek istemediğini ve dayısının teşvikiyle terzi yanına verilerek mesleğe adım attığını anlattı.

Mesleğin inceliklerini anlatan Kahveci, hazır giyim sektörünün yaygın olmadığı dönemlerde kıyafetlerin terziler tarafından özel dikildiğini ve eskiden terziliğin çok geçerli bir meslek olduğunu söyledi.

 

Zaman içinde hazır giyim sektörünün gelişmesiyle şimdilerde sadece tamirat yaptığını dile getiren Kahveci, bir dönem kamu kuruluşunda çalışmasına karşın mesleğini hiç bırakmadığını ek iş olarak sürdürdüğünü dile getirdi.

Akademik eğitimlerine devam etmek istemeyen gençlerin mutlaka zanaat dallarına yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kahveci, çalışan işgücünün önemine de vurgu yaptı.BRT

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.