DOLAR 32,2626 0.06%
EURO 34,8113 -0.05%
ALTIN 2.412,600,15
BITCOIN 2039552-1,65%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müzakereler için Rum’dan şart

Müzakereler için Rum’dan şart

ABONE OL
19 Temmuz 2019 11:08
Müzakereler için Rum’dan şart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis: Müzakereler, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki i faaliyetlerini sonlandırması koşuluyla, Crans Montana’da kaldığı yerden başlayabilir
Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorununun çözümünü ve Türkiye ile iyi bir işbirliği istediklerini ifade etti.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Atina’daki The Economist konferansında Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler konusundaki açıklamalarına yer verdiler.
Habere göre Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın, Kıbrıs sorununun çözümünü ve Türkiye ile iyi işbirliği dilediğini ve istediğini ifade etti.
Rum Hükümeti’nin vizyonunun, 10-20 sene içerisinde Doğu Akdeniz’deki tüm ülkelerin bölgenin refahı ve güvenliği için işbirliği yapması yönünde olduğunu ifade eden Hristodulidis, Güney Kıbrıs’ın, olumlu haberler ve sonuçlara sahip olmak ve bunları paylaşmak için çalıştığını iddia etti.
Hristodulidis açıklamasında ayrıca güvenlik ve işbirliği için bölgesel bir örgüt kurulması aracılığıyla Doğu Akdeniz ülkelerinin işbirliği yapması önerisinde de bulundu.
Kıbrıs sorununa ilişkin olarak Hristodulidis, BM tarafından çabanın gelişim halinde olduğunu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in müzakerelerin yeniden başlamasına yardımcı olacak çok spesifik seçenekler önerdiğini savundu.
Müzakerelerin yeniden başlaması adına bu konuda olumlu karşılık almalarını temennisinde bulunan Hristodulidis, müzakerelerin; Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini sonlandırması koşuluyla, Crans Montana’da kaldığı yerden başlamasının önemli olduğunu da ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.