DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,0736 -0.11%
ALTIN 2.325,190,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MÜZE DOSTLARI DERNEĞİ YAYIMLADIĞI KİTABI CUMHURBAŞKANI TATAR’A TAKDİM ETTİ
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • MÜZE DOSTLARI DERNEĞİ YAYIMLADIĞI KİTABI CUMHURBAŞKANI TATAR’A TAKDİM ETTİ

MÜZE DOSTLARI DERNEĞİ YAYIMLADIĞI KİTABI CUMHURBAŞKANI TATAR’A TAKDİM ETTİ

ABONE OL
13 Nisan 2021 09:50
MÜZE DOSTLARI DERNEĞİ YAYIMLADIĞI KİTABI CUMHURBAŞKANI TATAR’A TAKDİM ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmede Müze Dostları Derneği Başkanı Tuncel, Tatar’a derneğin bastırdığı Elif Nihal Yazıcı tarafından kaleme alınan “Kuzey Kıbrıs, Bir Kültür, Doğa ve Tarih Ülkesi” isimli kitabı takdim etti.

TUNCEL

Tuncel, kabulde yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ın en eski derneklerinden bir olan Müze Dostları’nın ülke tanıtımı için en fazla katkı koyan, ciddi anlamda tarih ve kültür araştırmaları yapan bir dernek olduğunu belirtti.

Turistlere yönelik ülkeyi, tarihi ve kültürünü tanıtan tüm kitapların kendileri tarafından hazırlandığını söyleyen Tuncel, derneğin çalışmaları ve ülke tanıtımına katkıları konusunda Tatar’a bilgi verdi.

TATAR

Cumhurbaşkanı Ersin tatar da ülke kültürün tanıtılması ve yaşatılmasının önemine işaret ederek, Ada’da bugüne dek yaşamış medeniyetler sayesinde Kıbrıs’tan adeta tarih fışkırdığını, ne kadar ayrıcalıklı bir ülkede yaşandığının gençler tarafından benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

Gençlerin eğitiminin bir parçası olarak tüm bu zenginliklerin müfredatın bir parçası olması gerektiğini kaydeden Tatar, turizmin pandemi sonrası artarak devam edeceğine inandığını söyleyerek, müzeler ve tarihi varlıkların oluşturduğu potansiyelin tümünün çok iyi korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

İnternet çağında bu tür zenginliklerin daha iyi tanıtımının yapılabileceğine inandığını da söyleyen Tatar, derneğe çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.