DOLAR 32,5853 0.3%
EURO 35,0518 0.21%
ALTIN 2.458,590,93
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Narenciye üretimi ile ilgili durum değerlendirildi

Narenciye üretimi ile ilgili durum değerlendirildi

ABONE OL
27 Mayıs 2022 14:33
Narenciye üretimi ile ilgili durum değerlendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu ve beraberindekilerini kabul etti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, toplantıda, narenciye üretimiyle ilgili durum değerlendirmesi yapılarak, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Birlik Başkanı ve üyeler, mevcut şartlar altında narenciye üretiminin büyük sıkıntıya düştüğünü aktardı.

Enerjide yaşanan maliyet artışının narenciye bahçelerinin sulanmasındaki maliyetleri de yükselttiği, diğer girdilerin ise dövize endeksli katlanarak artmasının üretimi baltaladığı kaydedildi.

Bakan Oğuz, ülke ihracatının önemli bir kısmının narenciye üretiminden sağlandığına işaret ederek, son dönemlerde gerek Covid 19 salgını, gerekse Ukrayna savaşının olumsuz etkilerinin sektörde sıkıntılara yol açtığını ifade etti.

Bakan Oğuz, üretimde yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla narenciyeye verilen teşvik ve desteklerin eldeki imkanlar çerçevesinde devam edeceğini belirtti.

TAK/BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.