DOLAR 32,4549 -0.11%
EURO 34,8501 -0.5%
ALTIN 2.439,480,15
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Naylon poşetler tehlike saçıyor

Naylon poşetler tehlike saçıyor

ABONE OL
17 Ekim 2017 08:56
Naylon poşetler tehlike saçıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her Daim Dostlar Grubu sözcüsü Yusuf Yüksel Şentuğ, ülkede artık naylon poşet kullanımını azaltıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını istediklerini ifade etti. Şentuğ, “Şimdiden karar alınsın, bir yıl sonra marketlerde kullanımı yasaklansın. Yasaklayamasak bile en azından parayla satılırsa belki insanların bu konudaki bilinçlerini çoğaltırız” dedi.
Şentuğ, naylon poşetler yerine doğa dostu malzemelerden üretilen poşetlere ve bez çanta türü seçeneklere yönelinmesini savunduklarını vurguladı.
Plastik poşetlerin sadece çevreye değil insan sağlığına da olumsuz etkileri bulunduğunu kaydeden Yusuf Yüksel Şentuğ, plastik poşetlerin imhası sırasında açığa çıkan gazların da, en az poşetlerin kullanımı kadar çevreye zarar verdiğini bildirdi.
800 YILDA YOK OLUYOR
Her Daim Dostlar Grubu sözcüsü Şentuğ, denizde 400, karada 800 yılda yok olabilen naylon poşetlerin bozulması sırasında tüm zararlı materyallerin toprağa ve suya geçtiğini belirterek bunun canlı yaşamını olumsuz etkilediğini anlattı.
Şentuğ, özellikle siyah plastik poşetlerin çöplerden elde edildiği için çok daha zararlı olduğunu; çağdaş ülkelerdeki gibi KKTC’de de naylon kullanımını en aza indirip, çevreci poşetlere geçilmesini istediklerini anlattı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.