DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20699821,19%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Neofitu;   AB’ye Türk askerinden kurtulmak için girdik

Neofitu; AB’ye Türk askerinden kurtulmak için girdik

ABONE OL
11 Ekim 2018 10:17
Neofitu;   AB’ye Türk askerinden kurtulmak için girdik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZATESİ- Neofitu: Türkiye’nin AB üyesi olabilmesi için Kıbrıs sorununa iki toplumlu ve iki kesimli, AB ilkeleri ve BM parametreleri zemininde çözüm bulunmasına yönelik siyasi iade göstermesi gerekir. AB’ye, adanın birleşmesinde ve Türk askerinden kurtulmada katalizör rol oynaması için girdik
DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani ile Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşme yaptığı bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, Neofitu’nun Tajani’ye, Rum tarafının Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini net şekilde istediğini bildirdiğini; ayrıca kendisine, Kıbrıs sorununda gelinen son aşamaya dair bilgilendirme yaptığını yazdı.
Gazeteye göre Neofitu, Türkiye’nin Kıbrıs sorununa iki devletli çözüm düşünerek, müzakereleri çıkmaza soktuğu sürece AB’de bir gelecek düşünmemesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye’nin AB’de geleceği olabilmesi için, Kıbrıs sorununa iki toplumlu ve iki kesimli, AB ilkeleri ve BM parametreleri zemininde çözüm bulunmasına yönelik siyasi iade göstermesi gerektiğini belirten Neofitu, AB’ye, adanın birleşmesinde ve “işgalden kurtulmada” katalizör rol oynaması için girdiklerini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.