DOLAR 32,4268 0.02%
EURO 34,4515 -0.16%
ALTIN 2.490,090,30
BITCOIN 2041903-3,34%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Neofitu;  Türkiye’nin garantörlüğü kabul edilemez

Neofitu; Türkiye’nin garantörlüğü kabul edilemez

ABONE OL
23 Nisan 2018 11:31
Neofitu;  Türkiye’nin garantörlüğü kabul edilemez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Neofitu: Türkiye’nin yalnızca Kıbrıs Türk kurucu devletinde garantör olması olasılığının da tartışmaya açık değildir

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, “umulanın peşinde koşmanın, uygun olanı kötüleştireceğini” söyledi.
Alithia gazetesine söyleşi veren Neofitu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yemekte bir araya gelmeleriyle müzakerelerin yeniden başlamadığını; ancak bu durumun olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.
Habere göre Neofitu, Rum tarafının sürecin yeniden başlaması için hazır olduğu mesajını verirken, gerek Türk tarafının, gerekse Türkiye’nin verdiği mesajların, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için özel danışman atamasının erken olduğunu gösterdiğini iddia etti.
Müzakerelerin yeniden başlamasının yalnızca kendilerine bağlı olmadığını vurgulayan Neofitu, müzakerelere takvim konulmasının da “ulusal risk” içerdiğini öne sürdü.
Neofitu, Türkiye’nin “yalnızca Kıbrıs Türk kurucu devletinde garantör olması” olasılığının da tartışmaya açık olmadığını belirtti.
Kıbrıslı Türklerle siyasi eşitliği uzun zaman önce kabul ettiklerini ifade eden Neofitu, müzakere masasında Kıbrıslı Türkleri azınlık olarak görmediklerini ve çıkmazlar doğuracak bir devleti arzulamadıklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.