DOLAR 32,5843 0.21%
EURO 34,8333 0.46%
ALTIN 2.411,83-0,84
BITCOIN 21522880,29%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu, Rum’un ağzı ile konuştu… Türkiye Kıbrıs’ı işgal etmiş

Netanyahu, Rum’un ağzı ile konuştu… Türkiye Kıbrıs’ı işgal etmiş

ABONE OL
04 Nisan 2018 13:02
Netanyahu, Rum’un ağzı ile konuştu… Türkiye Kıbrıs’ı işgal etmiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyuhu ve Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah El Sisi’yle telefonda görüştü.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu’nun yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’yle telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini yazdılar.
Gazete, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında üçlü zirvenin 8 Mayıs tarihinde yapılmasının planlandığını, Anastasiadis’in de bu toplantı çerçevesinde Netanyahu’yu aradığını yazdı.
Habere göre, Prodromu açıklamasında, Anastasiadis’in “yapılacak olan üçlü zirve çerçevesinde Netanyahu’yla gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bölgesel gelişmeleri ve istikrarın sağlanması konusunda işbirliğini ele aldığını” belirtti.
Gazete, Anastasiadis’in ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi’yle de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, ülkesindeki seçimden galibiyetle çıkması sebebiyle El Sisi’yi tebrik ettiğini yazdı.
Gazete ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Netanyahu arasında karşılıklı söz düellosu başladığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Savunma Bakanı Panos Kammenos’tan da tepki gördüğünü yazdı.
Gazete, “İki Ayrı Cephe” başlığıyla verdiği haberinde, bir cephede Türkiye-İran-Rusya, diğer cephede ise Güney Kıbrıs-Yunanistan ve İsrail’in yer aldığı iki ayrı cephenin oluştuğunu iddia etti.
Netanyahu’nun Erdoğan’ın açıklamalarına Türkiye’nin Kıbrıs’ı sözde işgalinden bahsederek yanıt verdiğini belirten gazete, İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Sammy Ravel’in de Anastasiadis’i ziyaret ederek görüştüğünü aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.