DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051207-1,88%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

New York’ta sürpriz beklenti…

New York’ta sürpriz beklenti…

ABONE OL
18 Eylül 2017 00:49
New York’ta sürpriz beklenti…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üçlü görüşme olabilir…

New York’ta bulunacakları süre içerisinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında üçlü bir görüşme olmayacağına kesin gözüyle bakılsa da böyle bir olasılığın çok da uzak olmadığı öne sürüldü.
Rum tarafının, üçlü bir görüşme yapılmayacağına dair teyit istediğini yazan haftalık Kathimerini gazetesi, Guterres’in Akıncı ve Anastaiadis’le ayrı ayrı ve onar dakika görüşmesinin planlandığını ancak “beklenmedik durumlar” cereyan edebileceğini yazdı. Anastasiadis ile Guterres arasındaki mektup teatisini hatırlatan gazete, mektupların içeriğinin bilinmediğine dikkat çekti.
Siyasi bir kaynağı adres göstererek Anastaiadis’in Amerika’da harekette bulunması halinde, masaya dönmeye hazır olduğunu göstermek için yapacağını yazan gazete, üçlü görüşme olmasa bile o günlerde New York’ta bulunacak TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ihtimal dışı olmadığını savundu.
Habere göre, Rum siyasi kaynaklar, Guterres çerçevesinin müzakere zemini olarak ortada durmasına karşın Anastasiadis’in Guterres’e gönderdiği mektupta Crans Montana’da sunduğu önerileri geri çektiğini belirtmediğini, dolayısıyla BM’nin bu önerileri yeniden gündeme getirebileceğine işaret ediyor. İki tarafın çoğu noktada daha çok yakınlaşması halinde “Güvenlik ve Garantiler” başlığında bir uzlaşı bulunması için Anastasiadis’e baskı yapılabileceğine dikkat çekti.
Fileleftheros da liderlerin BM Genel Sekreteri ile kısa birer görüşme yapmalarının planlandığı New York’ta BM’den değil ama diğer aktörlerden bir sürpriz beklenebileceğini ancak bunun en hakim senaryo olmadığını ve aktörlerin perde gerisi temaslarının merak edildiğini yazdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.