Advertisement

Niyazi Anastasiadis’in danışmanı

NACAK GAZETESİ- Güney Kıbrıs’ta ikamet eden Kızılyürek, Fransa’daki kuruluşlardan sağlanan finansmanla 1993 yılında Panikos Hrisontu ile birlikte “DUVARIMIZ” adlı sözde bir belgesel hazırladı. Bu sözde belgeselde Türkiye “işgalci”, Türk askeri ile TMT’ciler “katil ve ırz düşmanı” olarak suçlandı.
Kızılyürek, 1995 yılında Güney Kıbrıs’ta bulunan “Kıbrıs Üniversitesi”nde yüksek maaşla göreve başladı. Bu arada, Rum gazetelerinde “Fransa’da bir kilisede vaftiz olduğuna” dair haberler yer aldı.
Kızılyürek, 2014 yılında Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis tarafından kurulan “Jeopolitik Danışma Konseyi”nde yer alarak “Başkan” dediği Anastasiadis’in danışmanlığını yaptı. 2015 yılında Cumhurbaşkanı Akıncı’ya destek olmak için oluşturulan ekipte yer aldı.
Kıbrıs Rum Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan ve CTP yayın organı YenDüzen gazetesinde köşe yazarlığı yapan Niyazi Kızılyürek, Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili adayı gösterildi.
AKEL Merkez Komitesi, AP seçimlerine katılacak adaylarını resmen açıkladı.