DOLAR 32,5705 0.08%
EURO 35,0097 0.49%
ALTIN 2.427,900,22
BITCOIN 2094036-3,55%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Niyazi Kızılyürek okullardaki tarih öğretimi konusunda konuştu

Niyazi Kızılyürek okullardaki tarih öğretimi konusunda konuştu

ABONE OL
04 Ekim 2021 15:23
Niyazi Kızılyürek okullardaki tarih öğretimi konusunda konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKEL Avrupa Parlamentosu üyesi Niyazi Kızılyürek, Politis gazetesine verdiği söyleşide, okullardaki tarih öğretimi ile “Bölünmüş Ada Kıbrıs’ta Bölücü Tarih Öğretimi” isimli çalışması hakkında açıklamalarda bulundu.

Habere göre Kızılyürek, çalışmasının, Yannos Sokratus ve Güven Uludağ’ın kaleme aldığını ve kitabın Türkçe, Yunanca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yayınladığını belirtti.

Kızılyürek etkinlikteki ayrıntılara da yer verirken, araştırmasının her iki toplumda, tarih öğretiminde etnik merkezli bir yaklaşımın hakim olduğunu gösterdiğini savundu.

Kızılyürek, tarih derslerinin etnik merkezli yaklaşımlar olmadan öğretilmesinin mümkün olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine, Avrupa Konseyi’nin tarihin, nefret ve önyargı yaratmaksızın nasıl öğretileceğine dair yön verici direktiflerinin bulunduğunu söyledi ve bu direktiflerin ülkede de uygulanması temennisinde bulundu.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıs Rum okullarında ortak tarih dersinin yapılmasının mümkün olup olmadığı şeklindeki soru üzerine Kızılyürek, “bugünkü koşullarda bu çok zor olurdu şu an ihtiyaç da yok” şeklinde konuşarak gerekli olan noktanın tarih öğretimine yönelik yaklaşımın değiştirilmesi olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.