DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20625070,97%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Niyazi Kızılyürek’in adaylığı…  CTP talep etti

Niyazi Kızılyürek’in adaylığı… CTP talep etti

ABONE OL
22 Ocak 2019 20:42
Niyazi Kızılyürek’in adaylığı…  CTP talep etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney’de ikamet eden ve bir dönem AKEL’de çeşitli görevlerde bulunan İbrahim Aziz, Niyazi Kızılyürek’in AKEL tarafından Avrupa parlamentosu seçimlerinde aday gösterilmesinin perde gerisini açıkladı.
İbrahim Aziz, AKEL ve Avrupa Parlamentosu seçimleriyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “ AKEL’in , Avrupa Parlamentosu için şimdiye dek yapılan her seçimde 2 sandalye kazandığını ama 26 Mayıs seçimlerde ikinci adayı çıkarmak için zorlanacağını” belirttikten sonra, şunları söyledi;
“Anketlere göre AKEL’in önceki seçimlere kıyasla oy oranı oldukça düşük görülüyor. Rum toplumunda bir başka yaygın görüşe göre, AKEL’ deki tutumlara karşı hoşnut olmayan üyeler oranının yüksek olduğu ve bu parlamento seçimlerinde partiden oy kaymalarının daha yüksek olacağı. Bu nedenle oy oranını-seçmenlerini toparlamak amacıyla AKEL yoğun bir kampanya başlatılmış bulunuyor.”
“TÜRK ADAY”
AKEL’in “Türk aday göstermek için önceden hazırlık yaptığını da belirten İbrahim Aziz, bu konuda da şunları ifade etti;
“AKEL liderliği seçim kampanyasında listesine bir ‘Türk aday’ alacağını çok önceden açıklamıştı. Adayın kuzeyinden de olabileceği söyleniyor, bazı isimler üzerinde duruluyordu. Ancak en son güvenilir yerlerden gelen haberlere göre, kuzeyden adaylık konusuna CTP liderliği de müdahale etti ve AKEL, listesine bir ‘Türk aday’ alacaksa, bu adayın kuzeyden olmamasını talep etti.”
CTP’NİN TALEBİ
İbrahim Aziz, CTP’nin talebi sonrasında yaşanan gelişmeleri de şöyle aktardı;
“CTP’nin talebi üzerine AKEL, listesine alacağı adayın güneyde ikamet eden Türklerden biri olacağını açıkladı ve dikkatlerini Niyazi Kızılyürek’in adaylığı üzerinde yoğunlaştırdı. Niyazi en nihayet aday olması için ikna edildi.
AKEL bugüne dek Avrupa Parlamentosundaki iki sandalyenin Kıbrıslı Türklere verilmesi konusunda, Avrupa Birliği’nden geçen seçimlerde de gelen taleplere karşı çıkarak, Rum toplumundaki diğer siyasal partilerle birlikte yarış edercesine, listesine sadece Kıbrıslı Rum adayları almıştı. Bu yıl 26 Mayısta yapılacak seçimlerde de AKEL dâhil diğer Rum partilerin tavrı maalesef değişmiş değildir.
Ve ki sandalyenin hak sahibi olan Kıbrıslı Türklere verilmesi için hiçbir şekilde, hiçbir çaba sarf etmeyen AKEL, listesine bir ‘Türk (!) aday’ almayı tercih etti.
Neden mi? Tekrar özetleyeyim: 1) İki sandalyeyi yeniden kazanmak için üyelerini, seçmenlerini toparlamak amacıyla. 2) Kıbrıslı Türk seçmenlerin oylarıyla ikinci sandalyeyi garantilemek amacıyla. Niyazi’nin adaylığı konusunda çevremdeki bazı Rum arkadaşların ilk yorumu şu; Niyazi’nin AKEL’deki adaylığı bir gemiye benzer. Geminin güvertesi altında büyükçe bir delik açılmış bulunuyor. Bu delik nedeniyle bu geminin amacına veya limana ulaşması mümkün görülmüyor. Sonucu beraber izleyeceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.