DOLAR 32,5902 0.34%
EURO 34,7800 0.09%
ALTIN 2.507,120,93
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oğuz: Gübre konusunda desteği bu yıl 150 TL’ye çıkardık

Oğuz: Gübre konusunda desteği bu yıl 150 TL’ye çıkardık

ABONE OL
20 Ekim 2022 18:35
Oğuz: Gübre konusunda desteği bu yıl 150 TL’ye çıkardık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Güzelyurt bölgesini ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.

Bakan Oğuz, temasları çerçevesinde sırasıyla ALNAR Narcılık LTD., Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği ve Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerinde üreticilerle bir araya gelen Bakan Oğuz, ALNAR Narcılık yönetim kurulu ve narenciye üreticileri birlik başkanları ile de görüşüp sektördeki sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Bakan Oğuz, ziyareti sırasında üretimin her alanını destekleme konusundaki kararlılıklarına vurgu yaptı.

Bakan Oğuz, “Bakanlık olarak üretimin her alanında üreticinin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Üretimin nasıl geliştirilebileceği ve sorunlurla ilgili neler yapılabileceği konusunda tüm üretim sektörlerini yerinde ziyaret edip görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.

Bakan Oğuz, üretim girdi maliyetlerinin yüksek olmasının en büyük sorun olduğuna işaret ederek, hükümetin eldeki imkanları en verimli şekilde değerlendirmek için çalışmalar yürüttüğünü vurguladı.

Üreticilere yönelik elektrik teşviklendirme kararının Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini ve 1 Kasım itibariyle yürürlükte olacağını açıklayan Bakan Oğuz,, buna göre tarım ve hayvancılık sektörüne kilovat başına 70 kuruşluk teşviğin onaylandığını ve üreticilerin bir nebze olsun rahatlatılacağını ifade etti.

Bakan Dursun Oğuz daha sonra Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği ve Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği’ni ziyaret ederek birlik başkanlarından sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi aldı.

Bakan Oğuz, buradaki konuşmasında her zaman Güzelyurt’a ve narenciyeye önem verdiklerine işaret ederek, üreticiyle iç içe olmak ve sorunların çözümünde işbirliği içinde çalışmak için uğraştıklarını kaydetti.

Üreticilere yönelik olarak verilen desteklere değinen Bakan Oğuz, Cypfruvex’e konsantre için ürün veren üreticilere destek amaçlı ayrılan 14 buçuk milyonluk katkının ve don olayıyla ilgili zarara uğrayan bahçelerle ilgili ödemelerin de önmüzdeki hafta yapılacağını açıkladı.
Oğuz, gübre konusunda geçen yıl 70 tl olan desteğin bu yıl 150 tlye çıkarıldığını ve bu katkı için 48 milyon civarı bir destek ayrıldığını belirterek, girdi maliyetlerinin teşviklendirme ve destek anlamında elden gelen imkanlarla çalışmaların yapıldığını söyledi.

Türkiye’den gelen suyla ilgili çalışmaların DSİ tarafından hızla devam ettiğine işaret eden Oğuz, bu suyun tarıma ve üreticiye ulşatırılmasıyla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük gayret içerisinde olduğunu vurguladı.

Bakan Oğuz, Cypruvex’in üretici lehine bir denge unsuru olarak yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, Cypfruvex ödemeleriyle ilgili olarak da gerekenin yapılacağını kaydetti.

Ziyaretlerde, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Turgut Akçın , Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Ali Alioğlu ve narenciye üreticileri de söz alarak, üreticilerin Cypfruvex ödemeleri, girdi maliyetlerinin artışı, su ve pazarlama gibi konulardaki sorunlarını aktardılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.