DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,770,33
BITCOIN 22745450,79%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oğuz;  Hükümet üreticiye sahip çıkmalı

Oğuz; Hükümet üreticiye sahip çıkmalı

ABONE OL
27 Şubat 2019 08:29
Oğuz;  Hükümet üreticiye sahip çıkmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- UBP milletvekili Dursun Oğuz Meclis’te tarım ve hayvancılıkla ilgili konuştu.
Dursun Oğuz, “Hükümet, üretime de üreticiye de sahip çıkamadı. Üretici zarara mahkum ediliyor. Narenciyenin yarısı dalında”dedi.
Oğuz, Güzelyurt bölgesinde zarar gören narenciye ürünlerinin zararının ödenip ödenmeyeceğini de sordu.
Dursun Oğuz, üretici sayısının günden güne düştüğünü, üreticinin borç içinde olduğunu savunarak, “Narenciye üreticisi ağlıyor. Bu sektör yokuş aşağıya gidiyor. Çok büyük kayıplar veriyoruz” dedi.
“Neden çiftçiler sokakta, hayvancı neden bağırıyor?” ifadelerine veren Oğuz, “Tarım Bakanlığı güzel reklam yapıyor ama işin gerçeği farklı” şeklinde konuştu.
Tarım Bakanlığı’nın tarım ve hayvancılıkla ilgili düzenlemeleri konusunda bilgi talep eden Oğuz, “Üretici aylardır sürünüyor ama bu hafta mutluluk haftası. Doğrudan gelir desteği, kuraklık paraları ödeniyor. İnşallah eylem olmaz… Üreticinin yanında olursunuz.” dedi.
Tarım Bakanlığı’nın bir yıllık icraatlarıyla ilgili açıklamalarını Meclis kürsüsünden okuyan Oğuz, icraatları eleştirdi. Oğuz, “Bakanlık neden bu kadar reklama ihtiyaç duyuyor? Tarım Bakanlığı da devlet de bir bütün. Her şeyi bir yılda yaptık derseniz olmaz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.