DOLAR 32,3778 0.18%
EURO 35,0295 -0.19%
ALTIN 2.324,740,24
BITCOIN 2255658-1,20%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oktay;  KKTC’deki soydaşlarımızın sağlığı önemli

Oktay; KKTC’deki soydaşlarımızın sağlığı önemli

ABONE OL
18 Mart 2020 11:21
Oktay;  KKTC’deki soydaşlarımızın sağlığı önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, 14 Mart tarihinde KKTC Başbakanı Sayın Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği görüşmede de önemle vurguladığı üzere, Türkiye Cumhuriyeti Koronavirüs ile mücadelesinde KKTC’ye gereken her türlü desteği vermektedir. Bu çerçevede, Koronavirüs vakalarının KKTC’de de görülmesinin ardından 11 Mart tarihinde hükûmetlerimiz arasında sağlık alanında hibe yapılmasına ilişkin bir anlaşma imzalanmıştır” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şöyle devam etti:
“Anlaşma çerçevesinde hibe edilmesi öngörülen aşı, ilaç, tıbbi malzeme, tıbbi hijyen malzemesi, tanı kiti ve Koronavirüs ile mücadele ekipmanlarının ilk bölümü 13 Mart tarihi itibarıyla KKTC temsilcilerine teslim edilmiştir. İhracat yasağına karşın, Koronavirüs ile mücadele bağlamında Sağlık Bakanlığımızca KKTC’deki özel ecza depoları ve medikal depoların gerekli malzemeleri alabilmelerine imkan sağlanmaktadır. Koronavirüs Bilim Kurulu KKTC’den gelebilecek taleplere yönelik olarak her türlü desteği verecek şekilde görevlendirilmiştir. Öte yandan, Lefkoşa Büyükelçimiz ile Sağlık Bakan Yardımcımız da KKTC makamlarıyla yakın işbirliği içerisindir. KKTC’de yaşayan soydaşlarımızın sağlığı önceliklerimizdendir. Gelişmeler tarafımızdan yakinen takip edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da KKTC’nin yanında olmaya devam edecektir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.