DOLAR 32,6859 0.61%
EURO 35,4009 0.47%
ALTIN 2.514,751,24
BITCOIN 20188960,27%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oktay; KKTC’nin haklarını koruyacağız

Oktay; KKTC’nin haklarını koruyacağız

ABONE OL
24 Mayıs 2019 07:34
Oktay; KKTC’nin haklarını koruyacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZATESİ- Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, çeşitli ülkelerin büyükelçileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz’deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını belirterek, “Doğu Akdeniz’de Kıbrıslı Türklerin haklarının yanı sıra kendi hak ve menfaatlerimizi korumaya devam edeceğiz” dedi.
İftar davetinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Oktay, Allah ile ve dostlarla yakınlaşılan ramazan ayında toplumsal bağlar kurulduğuna ve ihtiyaç sahiplerinin gözetildiğine dikkati çekti.
Büyükelçilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten Oktay, “Bölgemizde ve küresel çapta meydana gelen hızlı değişimler, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) iş birliğinin gerekliliğini her zamankinden daha fazla kanıtlamaktadır. Komşumuz, müttefikimiz ve stratejik ortağımız Romanya’ya Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine verdiği destek için özellikle teşekkür etmek isterim.” diye konuştu.
Oktay, Türkiye’nin AB’ye aday diğer ülkeler ile eşit tutulması gerektiğini, uzatılan ve siyasi olarak engellenen katılım müzakerelerinin aslında teknik temelde ilerlemesi gerektiğini vurguladı.
Doğu Akdeniz’deki tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını belirten Oktay, “Doğu Akdeniz’de Kıbrıslı Türklerin haklarının yanı sıra kendi hak ve menfaatlerimizi korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.