DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19769300,31%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öldürüldüğü iddia edilen Bayraktar Mersin’de görüldü… Polisten hala açıklama yok
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Öldürüldüğü iddia edilen Bayraktar Mersin’de görüldü… Polisten hala açıklama yok

Öldürüldüğü iddia edilen Bayraktar Mersin’de görüldü… Polisten hala açıklama yok

ABONE OL
12 Mart 2020 18:38
Öldürüldüğü iddia edilen Bayraktar Mersin’de görüldü… Polisten hala açıklama yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Girne’de “3 milyon 50 bin sterlinlik yolsuzluk” davasında Vakkas Altınbaş ve diğer zanlılarla birlikte yargılanan ve yurt dışına kaçırılan Ahmet Bayraktar’ın “öldürülmüş olabileceği” iddiaları gündeme gelmişti.
Bayraktar son olarak Mersin’de kızının yaşadığı mahallede görülürken, söz konusu davanın en önemli sanıklarından olan Bayraktar’ın , bugün Girne Kaza Mahkemesi’nde yapılacak olan duruşmaya gelip gelmeyeceği merak ediliyor.
Girne’de “Resmi evrak sahteleme”, “Sahte resmi evrakı tedavüle sürme” ve “Sahte davranışla kayıt temini” suçlarından Vakkas Altınbaş ve diğer zanlılarla birlikte tutuksuz olarak yargılanan Ahmet Bayraktar geçtiğimiz hafta Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen davaya katılmazken, Bayraktar’ın yurt dışına kaçırıldığı öğrenilmişti.
Girne Kaza Mahkemesi, duruşmaya gelmeyen Bayraktar hakkında tutuklama kararı verirken, KKTC’den yasa dışı yollardan çıkış yapan Bayraktar’ın Türkiye’de gizlendiği ve oradan da Ukranya’ya kaçmaya hazırlandığı bildirilirken, Bayraktar son olarak Mersin’de kızın yaşadığı mahallede görüldü.
TEMİNATA BAĞLANMIŞTI
Girne’de “Resmi evrak sahteleme”, “Sahte resmi evrakı tedavüle sürme” ve “Sahte davranışla kayıt temini” suçlarından 11 Kasım 2019 tarihinde tutuklanan Ahmet Bayraktar ile Vakkas Altınbaş ve diğer zanlılar 16 Kasım 2019 tarihinde mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.
Zanlıların işlendiği iddia edilen suça bağlantılarına göre karar verilmesi gerektiğini belirten Yargıç Meltem Dündar, Mehmet Altınbaş, Refet Uzun ve Kemal Yorgancıoğlu’nun iki kefilin imza edeceği 200’er bin TL’lik kefalet senedi, Vakkas Altınbaş ile Ahmet Bayraktar’ın ise iki kefilin 400’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına, yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına ve haftada 1 kez polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir vermişti
BAYRAKTAR’IN GÖNÜLLÜ İFADESİ
Ahmet Bayraktar poliste verdiği gönüllü ifadesinde “Hüseyin Cahit Lido’nun vefatından yaklaşık 2 ay sonra Vakkas Altınbaş’ın kendisine Hüseyin Cahit Lido’nun Girne bölgesinde bulunan 18 ayrı koçanlı malını satın aldıklarına dair sahte bir sözleşme hazırlayacaklarını ve rahmetlinin vekili olarak bu sözleşmeye imza atması durumunda kendisine 1 milyon sterlin rüşvet teklif ettiğini” söylemiş ve şunları anlatmıştı;
“Bana teklif edilen rüşveti kabul ettim, bunun üzerine Avukat Refet Uzun’un da sahte sözleşmeyi hazırlayıp bana getirdi. Sahte vekalet hazırladık. Daha sonra alıcı durumunda olan Orkun Altınbaş ve Mehmet Altınbaş’la birlikte sahte sözleşmeye imza attım. İmza atıldığı sırada da herhangi bir tasdik memuru bulunmuyordu.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.