DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0919 -0.01%
ALTIN 2.325,040,25
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Olgun: 3 Milyon Euro civarında yıpranmış para Merkez Bankası’nda birikti

Olgun: 3 Milyon Euro civarında yıpranmış para Merkez Bankası’nda birikti

ABONE OL
05 Ekim 2022 21:54
Olgun: 3 Milyon Euro civarında yıpranmış para Merkez Bankası’nda birikti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Özel Temsilcisi Ergün Olgun ile Rum müzakereci Menelaos Menelaou iki toplumlu Teknik Komitelerin çalışmaları ve Güven Artırıcı Önlemler ile ilgili konuları ele alıyor.

Geçtiğimiz perşembe günü New York dönüşü Olgun ve Menelaou arasında BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın da katılımıyla ilk çevrim içi görüşme gerçekleştirilirken, bir sonraki görüşme yarın yapılacak.

Yarınki görüşmeye ilişkin BRT’de ’17. Saat’ programına katılarak açıklamada bulunan Ergün Olgun, “Büyük olasılıkla ekonomik konuları ele alacağız. KKTC’nin elinde şuanda Kuzey Kıbrıs’a geçen ve euro ile alış veriş yapan Kıbrıslı Rumların kuzeyde kullandıkları paraların bazıları yıpranmış paralar. Ve bankalar şuanda ticaret hanelerden almış olduğu bu paraları artık devreye sokamıyorlar. Çünkü yasal olarak bunların kullanımı yıpranmışlığından dolayı mümkün değil. Ve yaklaşık olarak 3 Milyon Euro civarında bir para Merkez Bankası’nda birikti. Bu paraların piyasaya sürülmesi mümkün değil. Bu paraların Avrupa Birliği Merkez Bankası aracılığıyla kullanılabilecek paraya dönüştürülmesi meselesi var. Gündemimizde olan konulardan bir tanesi budur” dedi.

Ticari araçların Güney Kıbrıs’a geçememesi ile ilgili de bir formül bulmaya çalıştıklarını söyleyen Ergün Olgun, “Bankalar arası transfer yok. Yani insanlar Güney’e mal satıyor. Fakat banka aracılığı ile parasını alamıyor.Gidip nakit olarak parasını alması gerekiyor. Önümüzde duran bu ciddi sorununun da çözüme kavuşması gerekiyor” diye konuştu.

Görüşmenin diğer konularının ise Güneş Enerjisi ve Düzensiz göç konusu olduğuna da değinen Ergün Olgun, “Güneş enerjisine nasıl bir proje ile başlayabileceğimiz konusu gündemimizdedir. Birtakım usuller var onları çözmeye çalışıyoruz.Diğer konumuz da düzensiz göçtür” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.