DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20726845,61%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ombudsman Dizdarlı Sağlık Bakanlığı ile DAÜ arasında imzalanarak yürürlüğe giren protokole yönelik Ombudsman raporunu açıkladı
  • Kıbrıs Volkan
  • Ekonomi
  • Ombudsman Dizdarlı Sağlık Bakanlığı ile DAÜ arasında imzalanarak yürürlüğe giren protokole yönelik Ombudsman raporunu açıkladı

Ombudsman Dizdarlı Sağlık Bakanlığı ile DAÜ arasında imzalanarak yürürlüğe giren protokole yönelik Ombudsman raporunu açıkladı

ABONE OL
26 Ekim 2021 11:28
Ombudsman Dizdarlı Sağlık Bakanlığı ile DAÜ arasında imzalanarak yürürlüğe giren protokole yönelik Ombudsman raporunu açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ombudsman Emine Dizdarlı, Doğu Akdeniz Üniversitesi-Gazimağusa Devlet Hastanesi Moleküler Araştırma Laboratuvarında Yürütülecek Tanı, Araştırma ve Eğitim Faaliyetlerine İlişkin İş Birliği Protokolü’nün, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası ve Kamu Görevlileri Yasası kuralları dikkate alınarak, yasalara uyumlu hale getirilip yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Dizdarlı, iş birliği protokolünün işlevlik kazanabilmesi için iş birliğinin şekil ve ayrıntılarının belirlendiği Ek Protokollerin ivedilikle yapılması gerektiğine işaret etti.

Protokolde hayatın akışı içerisinde meydana gelebilecek şart ve koşulların hüküm altına alınmadığının tespit edildiğini belirten Dizdarlı, tarafların nasıl bir hukuki ilişki içerisinde hareket etmeleri gerektiği hakkında bilgilendiren ve koruyan düzenleme bulunmadığını, tarafların yükümlülüklerinin anlaşılır bir ifadeyle belirtilmediğini kaydetti.

Ombudsman Dizdarlı, özellikle iş birliği alanlarının belirtildiği maddede laboratuvar içi yönetimde ita amirinin kim olacağı, Başhekimlik ve üniversiteden görevlendirilen laboratuvar yöneticilerinin hangi şartlarda atanacakları, ita amirlerinin laboratuvarı nasıl yönetecekleri, hastanede belirlenen laboratuvar sorumlusunun laboratuvar yöneticileri ile uyum içerisinde nasıl çalışacaklarının da protokolde yer almadığını ifade etti.

Dizdarlı, Dr.Tevfik Eker’in başvurusu üzerine Sağlık Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında 11 Kasım 2020 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren protokole yönelik hazırlanan ombudsman raporunu açıkladı.
Dizdarlı, raporun Eker’in protokolün 3’üncü maddesinin (g) fıkrasında belirtilen ‘laboratuvar içi yönetimde ita amirlerinin üniversiteden görevlendirilen laboratuvar yöneticilerinin olması nedeniyle mevcut yasalarla çeliştiğini ve bu durumun kamu çalışanlarını hak kaybına uğratabileceğini’ iddia ederek konunun soruşturulmasını talep etmesi üzerine hazırlandığını belirtti.

Protokol kapsamındaki kuralların, resmi işlerin belirli bir düzen içinde ilerlemesini sağlamayı, aksaklıkların çıkmasını, zaman kaybını ve yanlış anlaşılmaları önlemeyi amaçladığını dile getiren Dizdarlı, bu nedenle iş birliği protokolünün işlevlik kazanabilmesi için iş birliğinin şekil ve ayrıntılarının belirlendiği Ek Protokollerin ivedilikle yapılması gerektiğine işaret etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.