DOLAR 32,5055 0.08%
EURO 34,8005 -0.04%
ALTIN 2.494,720,43
BITCOIN 20863501,08%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ombudsman Dizdarlı;   Turkcell ile Telsim cezalandırılmalı

Ombudsman Dizdarlı; Turkcell ile Telsim cezalandırılmalı

ABONE OL
01 Mayıs 2018 18:53
Ombudsman Dizdarlı;   Turkcell ile Telsim cezalandırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’de yerel bir gazetenin , Telsim ile Turkcell’in toplu SMS servislerini kullanarak, Bakanlara, Milletvekillerine, Büyükelçiliğe, Polis Genel Müdürlüğüne, bankacılara, işadamlarına ve gazetecilere yönelik çok çirkin saldırılarda bulunması tepkilere neden olurken, Elektronik Haberleşme Yasası da ayaklar altında çiğneniyor. Telsim ile Turkcell’in bu rezalete aracılık yapması da dikkat çekiyor.
OMBUDSMAN DİZDARLI
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı yaptığı açıklamada toplu SMS’lerle gönderilen kimi mesajların “Ceza yasası tahtında suç teşkil ettiğini” söyledi.
Dizdarlı, Elektronik Haberleşme Yasası’nın abonelerin izni dışına toplu SMS’leri yasakladığını anımsatarak, yeni iletişim mecralarının istismar edilerek kullanılmasının endişe verici boyutlara geldiğini söyledi.
Elektronik Haberleşme Yasası’nı uygulamakla yükümlü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun gerekirse ilgili operatörlere yasanın emrettiği cezaları vermesi gerektiğini söyleyen Dizdarlı, “Böylece operatörler ve aracı kurumlar, söz konusu servislerin istismar edilmeden kullanılması konusunda çok daha titiz ve özenli davranacaktır” dedi.
Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, bir kişi ya da kurum hakkında doğru bilgi ve delile dayanmaksızın, ispat edilmeyen ithamlarda bulunmanın suç olduğunu belirterek, bunun, kontrolsüz bir biçimde geniş kitlelere yayılmasının da çok daha ciddi sonuçlar ortaya çıkardığına değindi.
Dizdarlı, “Bilişim Suçları Yasası’nın da bir an önce yaşama geçmesinin çok önemli olduğunu” sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.