DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20871622,93%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ombudsman Varol, TC Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’la görüştü

Ombudsman Varol, TC Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’la görüştü

ABONE OL
08 Aralık 2022 19:28
Ombudsman Varol, TC Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’la görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Yönetim Denetçisi Ombudsman İlkan Varol, ” İnsan Hakları Bağlamında İklim Değişikliği ve Gıda Hakkı ” konulu sempozyuma katılmak için gittiği Ankara’da temaslarda bulunuyor.

Varol, bugün Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’la görüştü.

Görüşme öncesi konuşan Malkoç, bu yılın Mayıs ayında İlkan Varol’un katılımıyla Türk Dünyası Ombudsmanlar işbirliğini kurduklarını, önümüzdeki günlerde Azerbaycan,Kazakistan Özbekistan ile birlikte bu çalışmaları daha da verimli hale getireceklerini söyledi.

Malkoç, Semerkant toplantısında KKTC’nin Türk Devletleri
Teşkilatı’na gözlemci üye olmasının önemine de işaret etti.

Malkoç, “Umut ediyor ve inanıyoruz ki Uluslararası Hukuk’ta ve Birleşmiş Milletler nezdinde Kıbrıs Türk Devleti hak ettiği yeri alacaktır.”dedi.

Ombudsman İlkan Varol’da işbirliğinin önemine işaret etti ve sonraki toplantının KKTC’de yapılmasını ümit ettiğini aktardı.

Varol, “Özellikle Türk Devletleriyle yapacağımız toplantıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında gerçekleşmesi bizim için çok büyük onur ve gurur olur. Kuzey Kıbrıs’ın tanınması açısından da yararlı olacağını düşünüyorum.”ifadelerini kullandı.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.