Advertisement

Ömer Gültekin tutuksuz yargılanacak

KKTC’de iki kumarhane çalıştıran Ömer Gültekin, “kumarhaneler kralı” olarak tanınan ve cinayete kurban giden Ömer Lütfü Topal’ın en yakınları arasındaydı.
Siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri, Beyazit Temiz adlı emekçinin Gönyeli’deki inşaatın 6. katından düşerek hayatını kaybetmesine büyük tepki gösterirken, polis tarafından tutuklanan otel sahibi-kumarhaneci Ömer Gültekin ile taşeron firma yetkilisi Cumhur Kurukızılcık, mahkemeye çıkarıldı. Her ikisi de teminata bağlanırken, tutuksuz olarak yargılanacaklar.
Mahkemede olayla ilgili olguları aktaran polis çavuşu Ahmet Kavan, 24 Şubat’ta tarihinde, saat 14.00 raddelerinde, Gönyeli’de, Yağmur Sokak’ta müteahhitliğini Çam Tour Leıser And Development Ltd’nin yaptığı inşaatın 6. katında alçı işleri yapmakta olan Beyazit Temiz’in dengesini kaybetmesi sonucu 11.90 metre yükseklikten beton zemine düşerek vefat ettiğini söyledi. Kavan, Temiz’in çalıştığı bölümde gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığını, Temiz’in güvenlik tedbiri için emniyet kemeri takmadığı, takmak istese bile emniyet kemerinin takılması ve güvenlik gereği kullanılması için herhangi bir düzenek olmadığını ve emniyet kemerinin takılmasının sağlanmadığının tespit edildiğini aktardı. Kavan, söz konusu inşaatın sahibi Çam Tour And Leisur Development Co. Ltd’nin işvereni olan zanlı Ömer Gültekin ve Temiz’in çalışmakta olduğu taşeron firma CSR Trading Ltd’nin işvereni zanlı Cumhur Kurukızılcık’ın Çalışma Dairesi müfettişlerinin raporuna göre , iş sağlığı ve güvenliği tüzüğüne göre uygun olarak yapı iskelesi kurmadıklarını ve 2 metreden yüksek yerlerde çalışma konusunda alınması gereken tedbirleri almadıklarının tespit edildiğini belirtti. Kavan, her iki zanlıya iş sağlığı ve güvenliği yasasına aykırı hareket suçları ile ilgili dava tebliği yapıldığını ve zanlıların suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Tahkikatın zanlıların başkalarına etki edebileceği aşamasının sona erdiğini söyleyen Kavan, zanlıların davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç Cenkay İnan, zanlıların yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri ve KKTC vatandaşı kefillerin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.