DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20892641,15%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özbekoğlu, İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu… Kararın okunması bekleniyor

Özbekoğlu, İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu… Kararın okunması bekleniyor

ABONE OL
12 Ocak 2020 18:32
Özbekoğlu, İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu… Kararın okunması bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne’de yaşanan “vekaletname olayı”ından sonra tutuklanan Serdar Özbekoğlu davanın sonuçlanmaması nedeniyle o günden bu yana yaklaşık olarak 5 aydan beri tutuklu bulunuyor.
Avukatları ise Özbekoğlu’nun teminata bağlanarak tutuksuz olarak yargılanmasını talep ederken, 6 Eylül, 2019 tarihinde de İstinaf Mahkemesi’ne başvuruda bulunuldu. Başvuru 25 Aralık tarihinde dinlendikten sonra, mahkeme kararın okunması için süresiz erteleme kararı verdi.
Muhabirlerimizin elde etiği bilgilere göre uzun bir süreden beri tutuklu bulunan Özbekoğlu’nun ailesi büyük sağlık sorunları yaşıyor. Özbekoğlu’na ait işyerleri iflasın eşiğine gelirken ailenin geçim durumu da oldukça kötüleşti. Özbekoğlu ailesi yargıya güvendiklerini ve verilecek olan karara saygılı olduklarını belirtirken, davanın bir an önce sonuçlanmasını ümit ediyor.
Girne’de yaşanan “vekaletname olayı” nedeniyle tutuklanan Serdar Özbekoğlu soruşturma tamamlandıktan sonra 29 Ağustos 2019 tarihinde mahkeme tarafından 40 günü aşmayacak şekilde cezaevine gönderilirken, Özbekoğlu’nun avukatları tutuklu yargılama yerine teminat talebinde bulunmuştu.
DAVA DOSYALARI
8 Ekim 2009 tarihinde 40 günlük tutuklama süresi dolan Özbekoğlu o günden bu yana mahkemenin verdiği ek sürelerle tutuklu olarak mahkemeye çıkarılıyor. Avukatları ise Özbekoğlu hakkındaki dava dosyalarının en kısa sürede tamamlanmasını talep ediyor.
İSTİNAFA BAŞVURU
Serdar Özbekoğlu’nun avukatları tutuklu yargılanma kararının kaldırılması için 6 Eylül, 20019 tarihinde istinafa başvurdu. Özbekoğlu’nun avukatlarının istinaf mahkemesine yaptığı başvuru 25 Aralık 2019 tarihinde dinlendikten sonra , mahkeme kararın okunması için süresiz erteleme kararı verdi.
“AİLE İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ”
Gazete muhabirlerimizin elde etiği bilgilere göre uzun süren beri tutuklu bulunan Özbekoğlu’nun ailesi büyük sağlık sorunları yaşıyor. Özbekoğlu’na ait işyerleri iflasın eşiğine gelirken ailenin geçim durumu da oldukça kötüleşti. Özbekoğlu ailesi yargıya güvendiklerini ve verilecek olan karara saygılı olduklarını belirtirken, davanın bir an önce sonuçlanmasını ümit ediyor.
“GELİR VE MENFAAT ELDE ETMEDİ”
Özbekoğlu’nun avukatlarından edindiğimiz bilgilere göre de , uzun bir süreden beri tutuklu olan Özbekoğlu ticari hayatta bitme noktasına geldi. Mahkemenin her türlü kararına saygılı olduklarının altını çizen avukatlar, sanığın hala daha suçsuz olduğunu ve suçunun takdir edilmediğinin altını çizerek, sanığın bu aşamada dahi telafisi imkansız zararlara düçar olduğunu ve ailesinin hem ekonomik hem de psikolojik olarak yıkıma uğradığını aktardılar. Halen suçu ispatlanmamış sanığın bugün itibariyle sadece iddia olan ithamlara karşılık gerek iş hayatında gerekse aile hayatında büyük bir yıkıma uğradığını ve sanığın ithamlara konu fiillere karşılık herhangi bir gelir ve menfaat elde etmemiş olduğunun savcılık tarafından da kabul edildiğini vurguladılar.
“ÖZBEKOĞLU MAĞDURLAR ARASINDA MI?”
Yine savunma avukatlarından aldığımız bilgiye göre Özbekoğlu’nun diğer bir sanık olan Eminoğlu tarafından aldatılarak bu meseleye dahil olduğu diğer sanıklar tarafından da belirtiliyor. Bu şartlar altında sanığın ödediği bedelin çok ağır olduğu da ailesi tarafından tarafımıza aktarıldı. Acaba Özbekoğlu da olayın mağdurları arasında mı?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.