DOLAR 32,3736 0.16%
EURO 34,9627 -0.33%
ALTIN 2.324,360,22
BITCOIN 2259627-0,69%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özerdem yaşadıklarını anlattı;     “Halk dilenci değildir”

Özerdem yaşadıklarını anlattı; “Halk dilenci değildir”

ABONE OL
11 Ekim 2018 10:16
Özerdem yaşadıklarını anlattı;     “Halk dilenci değildir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal davada ve narenciye sektöründe büyük hizmetleri bulunan Hasan Özerdem, Sosyal Sigortalar Dairesi’ne yaşadıklarını anlattı. Özerdem’in anlattıkları şöyle;
“ Eylül ayı normal hastane kontrolü sırasında böbrek hastası eşim, doktora bir şikayette bulunmuştu. Doktor eşimi görüntü almaya yönlendirdi. Görüntüde kemik çürümesi görüldü. Bunun üzerine hastane kuruluna sevk etti. Kurul tedavi için karar aldı. Hastaden,9,7, 2018 tarihinde reçete yazıldı. Reçete 60 doz hapı içindi.
Hastane ve devlet ilaç deposunda olmadığı cihetle kurul ilacın dışarıdan alınmasını ve sigortaya fatura edilmesini öngörmüştü.
Reçete ile eczacıya başvurduk. 60 doz ilaç alındı. Haftada bir doz alınması tavsiye edildi.
Tanzim edilen evraklar ve ilaç kutularının kapaklarını ihtiva eden evraklar Güzelyurt Sosyal Sigorta Dairesi’ne teslim edildi. Ödenen para 458 Türk Lirası. “Paranın çıkması bir ay alır” dediler.
Dün, Sosyal Sigorta Dairesine gittim.
“Paran çıktı” dediler Bekledim nihayet vezneden çağırdılar. Bir evrak uzattılar “ödeme evrakı” dediler. “Adını, soyadını, kimlik numaranı yaz” dediler.
Sonra 72 Türk Lirası koydular, “bu da ödeme” dediler. Reddettim. Benin ödediğim para ile mukayese bile edilmez dedim.
Görevli memur “yanlışlık yapıldı, reçete iki dozdan fazla olmayacaktı, her defasında iki doz alınacaktı.” dedi. Yani iki haftada bir Doktora gidip yeni reçete alınacakmış. Eczane de 2 dozluk evrak düzenleyecek ve “para da iki dozluk şeklinde çıkacak” dediler.
Şimdi ben Doktor değilim. Ne kadar doz yazılacağını bilemem. Ancak her defasında iki doz yazdırmak için Güzelyurt’daki bir doktora gitmem ve e doktora vizite ücreti ödemem gerekir. O zaman bu işlemin yararı ne?
Ben eczacı da değilim. Nasıl işlem yapılacağını da bilmem. Benim burada yapabilecek bir görevim olamaz.
Kaldı ki Sosyal Sigortalara bu işlemler götürülüp teslim edildi mi? Edildi. Teslim alındı ve “düzeltilsin” denmedi.
9,7,2018 tarihinde teslim alınan belgeler, dün yani 10, 10, 2018’de “sadece iki dozunu öderim” diyen bir idare. Evraka da merkezden yazıldığı ifade edilen kırmızı kalemle bir not yazmışlar. Aynen aktarıyorum;
“Kullanım talimatına göre 8 haftada 8 adet, 2 kutu ödenmesi.”
Ben anlamadım anlayan varsa beri gelsin. Bu adam doktor mu? Hafta da bir doz alınıyor. Aradan 8 hafta geçtiğini biliyor. Ama “2 doz ödeyin” diyor.
Bunu yazan memur olamaz. Yetersiz. Neden mi? Kendisini doktor yerine koyarak tavsiyede bulunma hakkını kim verdi?
Bu konuda ben bir vatandaşım. Ne doktorum, ne eczacı. Bu zincirin arasındaki işlem kuralını bilemem. Ben teslim ettiğim evrakta yazılı ilacın yasal olarak parasını talep ettim.
Ben dilenci ve asalak değilim. Bunlar benim kimliğim değil. Zamanında ödediğim primlerle hak ettiklerimi talep için oradaydım.
Memurların, orada bulunmalarının nedeni halka hizmet olmalıdır.
Bu düzen ne zaman değişecek. Arpalıklar yerine halka hizmet ne zaman ön alacak?”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.