DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özersay açıkladı;   Çangar’dan ambulans satın alınmayacak

Özersay açıkladı; Çangar’dan ambulans satın alınmayacak

ABONE OL
15 Nisan 2020 08:01
Özersay açıkladı;   Çangar’dan ambulans satın alınmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ: Özersay: Ambulans ihalesiyle ilgili olarak Başsavcılık’tan görüş aldık. Bakanlar Kurulu toplantısında da bu ambulans ihalesi gündeme geldi. Başsavcılıktan alınan görüş doğrultusunda da Sağlık Bakanlığı ambulans satın alımı ile ilgili ihale protokolünü imzalamadı. Bakanlar Kurulu kararı olmadan Sağlık Bakanlığı ilgili firma ile protokolü imzalayabilir ama böyle tartışmalı bir durum olduğu için Sağlık Bakanlığı da Başbakan ve benim onayım olmadan bu protokolü imzalayamaz.

Başbakan Ersin Tatar, ambulans ihalesinin iptal edilmesi yönünde girişimde bulunurken, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay da söz konusu ambulans ihalesiyle ilgi açıklamada bulundu.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Çangar Motors’dan ambulans satın alınmasıyla ilgili olarak Kıbrıs GERÇEK Haber Sitesi sahibi Çağlar Yüksel’in sorularını yanıtladı.
Özersay, soruları yanıtlarken yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulu toplantısında ambulans ihalesi konusunu gündeme getirdiklerini, bu ihaleyle ilgili olarak Başsavcılıktan görüş aldıklarını ve bu görüş doğrultusunda da Sağlık Bakanlığı’nın ambulans satın alımı ile ilgili ihale protokolünü imzalamadığını ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Özersay şunları da kaydetti;
”Bakanlar Kurulu kararı olmadan Sağlık Bakanlığı ilgili firma ile protokolü imzalayabilir ama böyle tartışmalı bir durum olduğu için Sağlık Bakanlığı da Başbakan ve benim onayım olmadan bu protokolü yapmayacaktır, yapamıyor, yapmadı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.