DOLAR 32,5738 0.16%
EURO 34,8948 0.63%
ALTIN 2.434,910,10
BITCOIN 21705911,04%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özersay bağımsız Cumhurbaşkanı adayı

Özersay bağımsız Cumhurbaşkanı adayı

ABONE OL
10 Ocak 2020 10:22
Özersay bağımsız Cumhurbaşkanı adayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Özersay, Nisan 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılma kararı aldığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığının partiler üstü bir görev yeri olduğuna dikkat çeken Özersay “Seçildikten sonra değil bu göreve aday olduğum bu andan itibaren parti başkanlığımı bir kenara koyuyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Nisan 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılma kararı aldığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığının partiler üstü bir görev yeri olduğuna dikkat çeken Kudret Özersay “Seçildikten sonra değil bu göreve aday olduğum bu andan itibaren parti başkanlığımı bir kenara koyuyorum” diyerek, Parti başkanlığından ayrılmak için gereken adımı attığını da açıkladı.
“TÜM KESİMLERİN SESİNİ DUYABİLECEK BİR CUMHURBAŞKANI”
Özersay kamuoyuna Cumhurbaşkanı olması durumunda nasıl bir politika izleyeceği konusunda açıklamada bulundu.
Özersay açıklamasında “KKTC’nin, Kıbrıs adasının ve Doğu Akdeniz bölgesinin bu denli öneminin arttığı, içeride ise toplumsal barışın sağlanmasına ihtiyaç duyulduğu bir ortamda gerek içeride gerekse dış politikada Kıbrıs Türk Halkının iradesini ileri taşıyacak ve egemenliğini koruyacak bir liderlik göstermeye adayım” ifadelerini kullandı. Özersay “Halkın tüm kesimlerinin sesini duyabilen, hassasiyetlerini anlayabilen bir duruşa ihtiyacımız vardır. Toplumun tamamını temsil edebilecek bir liderlik gösterilmesi tam da böyle bir dönemde gereklidir” dedi.
CUMHURBAŞKANLIĞI VİZYONU
Cumhurbaşkanlığı vizyonunu “Çok-yönlü ve proaktif bir dış politika”; “Çözüm için çözümden önce işbirliği” ve “Önce toplumsal barış” başlıkları altında özetleyen Özersay Cumhurbaşkanlığında bazı konularda uzmanlaşmanın öne çıkacağı yeni bir yapılanmaya gideceğini de vurgulayarak bu yeni yapının ana unsurlarını da kamuoyu ile paylaştı.
Petrol ve doğal gaz konularıyla İngiltere’nin Brexit sürecine dair temaslarda bulunmak üzere temsilciler görevlendireceğini anlatan Özersay, oluşturulacak olan danışma mekanizmasıyla farklı siyasi görüşten tecrübeli isimlerin tecrübelerinden faydalanacağına da dikkat çekti.
“EĞİTİMİM, BİRİKİMİM VE TECRÜBEMLE GÖREVE HAZIRIM”
Özersay açıklamasında “diplomasi ve uluslararası ilişkiler alanında almış olduğum eğitimim, uzun yıllar Kıbrıs Türk Halkını temsil ettiğim müzakere masasındaki birikimim ve iki yıllık Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı tecrübemle bu görevi hakkını vererek yapabileceğime, Kıbrıs Türk Halkının hak ve menfaatlerini koruyabileceğime ve ileriye taşıyabileceğime inanıyorum” dedi.
Özersay ayrıca önümüzdeki süreçte düzenleyeceği bir basın toplantısıyla bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olarak ana hatlarıyla ortaya koyduğu olduğum vizyonunun detaylarını kamuoyu ile paylaşarak basın mensuplarının sorularını cevaplandıracağını da açıkladı.
“FİKİRLER ÖNE ÇIKSIN, DÜZEYLİ BİR YARIŞ OLSUN”
Açıklamasının sonunda Kudret Özersay “Bu sürecin tüm adayların fikirlerinin ön plana çıkacağı ve düzeyli tartışmaların yapılacağı bir anlayışla yaşanmasını diliyorum. Adayların birbirini kötülediği ya da karaladığı değil, kendi yapabileceklerini halka anlatacağı bir süreç olması gerektiğine inanıyorum ve bu yaklaşımla hareket edeceğim” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.