DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,0502 -0.23%
ALTIN 2.282,300,22
BITCOIN 22854361,52%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özersay’dan Kapalı Maraş açıklaması;   Türk yönetiminde açılması için karar alınmadı
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Özersay’dan Kapalı Maraş açıklaması; Türk yönetiminde açılması için karar alınmadı

Özersay’dan Kapalı Maraş açıklaması; Türk yönetiminde açılması için karar alınmadı

ABONE OL
25 Haziran 2019 09:19
Özersay’dan Kapalı Maraş açıklaması;   Türk yönetiminde açılması için karar alınmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis’te konuşan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Kapalı Maraş konusunu istişare ederek şekillendireceklerini belirtti. Bakanlar Kurulu’nda çıkışta yazılı olarak da okuduğu gibi, Kapalı Maraş’ta bir envanter çalışması yapılması yönünde net bir karar alındığını kaydetti. Özersay, “buna ilişkin de bir ilkenin altı çizildi. Eski sahiplerinin ve Vakıflar İdaresinin mülkiyete dair haklarına haklarına halel gelmeyecek şekilde bir adım atılacağından bahsedildi” dedi. Özersay, Kapalı Maraş’ın Türk yönetimi, BM gözetimi ya da Rum tarafı ile müzakere ederek açılması gibi seçeneklerle ilgili bir karar alınmadığını, sadece envanter çalışması kararını ürettiklerini kaydetti.
Bir takım adımlar atılmak hedefinde olduklarını, ancak ne yapılacağına envanter çalışmasında elde edilecek sonuçlardan sonra karar verileceğini belirten Özersay, neyin envanterinin çıkarılacağı ve takvimlendirme meselesinin alınan kararda bulunmadığını söyledi.
Partiler ve Cumhurbaşkanı ile görüş alışverişinde bulunulacağını daha önce de aktardıklarını, ne yapılacağının bunlardan sonra şekillendirileceğini ifade eden Özersay perşembe günü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşüleceğini, siyasi parti başkanlarıyla da bugün, yarın ve Çarşamba günü için hızlı şekilde takvimlendirme yapılacağını bildirdi. Özersay, bu konuda bir dönem Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Mehmet Ali Talat ve Derviş Eroğlu ile de görüşme tarihi belirlendiğini, düşüncelerinin envanter çalışmasıyla ilgili görüşleri almak ve bu netleştirmek olduğunu söyledi.
Envanter hazırlığını yapma karar alındığını ifade eden Özersay, bunu yaptıkları açıklamada açıkça dile getirdiklerini, bunun önümüzdeki hafta şekillendirilmeye başlayacaklarını, şu anda bu konuda 10 akademisyenin gönüllü olarak kendileri ile iletişime geçtiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.