DOLAR 32,5593 0.12%
EURO 34,9167 0.66%
ALTIN 2.432,730,01
BITCOIN 21691830,76%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özersay:Reddettik demek marifet değil, karşı öneri yapmak lazım

Özersay:Reddettik demek marifet değil, karşı öneri yapmak lazım

ABONE OL
03 Mart 2022 20:20
Özersay:Reddettik demek marifet değil, karşı öneri yapmak lazım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay Rum tarafının güven yaratıcı önlem altındaki önerisini değerlendirdi.

 

Özersay “Mağusa limanı zaten uluslararası seyahate açıktır ama buradan AB ülkelerine doğrudan ticaret yapılması ile Ercan Havalimanı’ndan doğrudan uçuş yapılması karşılığında Türkiye hava sahası ile deniz ve hava limanlarının Kıbrıs Rum gemi ve uçaklarına açılması konusunun birlikte ela alınabilir” ifadelerini kullandı.

Özersay, “Rum tarafının henüz resmi olarak Kıbrıs Türk tarafına iletilmediği anlaşılan önerisi mevcut haliyle tabi ki kabul edilemez ancak reddettik demek ve orada durmak bir marifet değildir, Kıbrıs Türk halkına nefes aldıracak karşı öneri yapmak gerekir” dedi.

 

“Kıbrıs Türk tarafı adına Cumhurbaşkanlığının bu konuda proaktif bir diplomasi ortaya koyarak inisiyatif alarak karşı öneri sunması, bu düşünceyi halkımızın menfaatlerini de düşünerek şekillendirmesi ve dengeli ve adil bir hale getirecek diplomatik bir girişim yapması gerekir” diyen Özersay bunun dengeli ve adil bir güven yaratıcı önlem olabilmesi için limana karşı Maraş değil, “limana karşı liman” olarak şekillendirilmesi gerektiğine inandığını kaydetti.

 

Özersay, Kapalı Maraş’ın BM kontrolüne verilmesi bugünün değişen koşullarında makul ya da uygulanabilir değildir. Bunun yerine Mağusa limanı ve Ercan’da sağlanacak açılımlar karşılığında Kıbrıs Rum gemi ve uçaklarına Türk deniz limanı ve hava limanlarından bazılarının açılması ve Türk hava sahasının açılması düşünülebilir” diyerek Mağusa limanının AB kontrolünde değil AB ile bazı konularda standart uyumuna gidilmesi yaklaşımının daha doğru olacağına, aynı durumun Ercan için de geçerli olacağına dikkat çekti.

 

 

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.