DOLAR 32,5968 0.25%
EURO 34,8019 0.38%
ALTIN 2.403,66-1,18
BITCOIN 21581880,29%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgürgün;  BRT tüm partilere eşit olmalı

Özgürgün; BRT tüm partilere eşit olmalı

ABONE OL
29 Mayıs 2018 11:29
Özgürgün;  BRT tüm partilere eşit olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgürgün: BRT’nin devlet televizyonu olduğu unutulmamalı. Ben, 4 aydır BRT’de tek kelime edemedim. BRT’nin tüm partilere eşit olması gerekir. Çoğunluğum var yaparım zihniyeti kimseyi bir yere götüremez. Bu olmaz. BRT’de muhalefetin sesi kısılamaz .

Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü Genel Kurul toplantısında , 85 milyon 200 bin TL olarak öngörülen BRTK Bütçe Yasa Tasarısına ilişkin komite raporunun milletvekillerinin bilgisine sunulmasının ardında tasarıyla ilgili ilk sözü UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün aldı. BRT’nin devlet televizyonu olduğuna işaret eden Özgürgün, kendisinin 4 aydır BRT’de tek kelime edemediğini belirterek, bunu eleştirdi.
Bütçesini meclisten onayla alan BRT’nin tüm partilere eşit olması gerektiğini, en azından çoğunluğu elinde bulunduran UBP’nin söz sahibi olması gerektiğini belirten Özgürgün “BRT devlet televizyonu olduğunu unutmamalıdır” dedi.
Bu şartlarda bu bütçeye olumlu oy vermelerinin söz konusu olmadığını dile getiren Özgürgün, “iktidarın 4’lü, derme çatma bir koalisyon olabileceğini”, ancak bu meclisin de, halkın da takip ettiği BRT’de muhalefete de yer vermesinin zorunlu olduğunu söyledi.
ÖZGÜRGÜN
Özgürgün, siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrardan bahsedilemeyeceğini ifade ederek, kendisinin Başbakanlığı döneminde “asla BRT’nin yayınlarına müdahale etmediğini” söyledi.
Özgürgün, “BRT’nin iktidar veya muhalefet kurumsal süreçleri destekleyecek şekilde hareket etmesi, siyasi dengeleri korurken devlet televizyonu olduğunu unutmaması lazım” şeklinde konuştu.
Meclis Başkanı’nın “tarihte ilk kez” 5 bürokratı görevden almak için cumhurbaşkanına yazı yazdığını anlatan Özgürgün, “cumhurbaşkanına meclisin talan edilmesine izin vermediği için yürekten teşekkür ederim” dedi.
Çoğunluğum var yaparım zihniyetinin kimseyi biryere götüremeyeceğini ifade eden Özgürgün, “Bu olmaz. BRT’de muhalefetin sesini kısmayın, meclisi talan etmeyin” dedi.
Mecliste çoğunluğa dayalı inatlaşmayla iş yapılamayacağını dile getiren Özgürgün, ülkenin kurumsal yapılarına zarar verilecek adımlar atılmaması gerektiğini belirtti.
Özgürgün, BRT yasasını hazırladıklarını, bu tasarıyı hükümetin meclise getirmesi halinde destek vereceklerini söyleyerek, “BRT yasası artık meclisten geçmelidir” dedi.
Konuşmaların arsından BRTK 2018 Mali Yılı BütçeYasa Tasarısı, 27 kabul, 11 ret ve 12 katılmayanla kabul edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.